Zelda la Grange haalt herinneringen op aan Nelson Mandela - 30 september - VOL

Zelda la Grange was twintig jaar lang de persoonlijke assistente van de Zuid-Afrikaanse  president Nelson Mandela. Ook na zijn aftreden bleef ze aan zijn zij. Dat er zich tussen hen een bijzondere band ontwikkelde, was niet vanzelfsprekend. Want La Grange, afkomstig uit een conservatief Afrikaner milieu, had in de apartheidsjaren altijd te horen gekregen dat Mandela een ‘terrorist’ was, de vijand van haar volk. Maar met zijn uitzonderlijke wijsheid, menselijk inzicht en humor wist hij haar al snel voor zich te winnen. En zoals hij Zelda veranderde, zo veranderde ‘Tata Madiba’ ook het land.

In haar boek Goedemorgen, meneer Mandela. Memoires van zijn persoonlijk assistente deelt Zelda la Grange Nelson Mandela’s duurzame en inspirerende lessen met de lezer. Het boek – geschreven vanuit een uniek perspectief – geeft een intieme kijk op het leven van een bijzondere man en is daarnaast een aangrijpend verhaal over de politieke transformatie in Zuid-Afrika.

Sinds Mandela’s overlijden in december 2013 houdt La Grange Nelson Mandela’s erfenis levend, onder meer via haar werk voor de Nelson Mandela Foundation, de jaarlijkse Internationale Nelson Mandeladag (18 juli) en – Zelda is een fanatieke motorrijder – via de Bikers for Mandela Day-campagne. Ze reist de wereld rond als inspirational speaker en ze spreekt zich dikwijls kritisch uit over misstanden in het Zuid-Afrika van vandaag de dag.

Op zaterdag 30 september is Zelda la Grange te gast in het Zuid-Afrikahuis. Ze zal worden geïnterviewd door Frènk van der Linden, journalist en programmamaker NPO.

Tijdens deze bijeenkomst zullen er ook boeken te koop zijn, die u door Zelda la Grange kunt laten signeren.

Datum: 30 september 2017
Plaats: Zuid-Afrikahuis, Keizersgracht 141-C, Amsterdam
Reserveren: evenementen [at] zuidafrikahuis [dot] nl
Toegang: € 10,-
Tijd: 15.00 uur, zaal open: 14.30 uur
 

Suid-Afrika Huis     Keizersgracht 141-C     1015 CK Amsterdam Nederland     tel: +31-20-6249318 fax: +31-20-6382596