In memoriam Ad Aerts

Op vrijdag 25 augustus bereikte ons het droevige bericht dat nog diezelfde dag op 59-jarige leeftijd Ad Aerts was overleden. We wisten dat Ad ernstig ziek was, maar dat het zo snel zou gaan, hadden we niet verwacht.

Ad was kind aan huis in het Zuid-Afrikahuis. Hij was ‘de man van de website’. Ad was niet zo maar een webmaster: door zijn specialistische kennis van bibliotheeksystemen wist hij altijd wel een oplossing te vinden voor problemen die op ander gebied bleken te liggen, of met een koppeling te maken hadden.

Maar daarnaast was Ad ook een heel beminnelijk mens. Als zoon van een ‘kompel’, geboren in het Zuid-Limburgse Spaubeek, groeide hij uit tot wat hij zelf ‘een cultuurnerd’ noemde. Cultuur, theater, muziek: het was zijn passie en daar leefde hij voor. Zo werkte hij onder andere bij het Theaterinstituut en later voor de Universiteit van Amsterdam.

De website van het Zuid-Afrikahuis moest vernieuwd worden en graag had Ad daar zijn bijdrage aan geleverd. Het heeft niet zo mogen zijn. Hij ruste in vrede. Wij wensen zijn vrouw Peggy en verdere familieleden sterkte toe om het verlies van deze goede mens te dragen.

Corine de Maijer, bibliothecaris
Guido van den Berg, directeur

 

   

Suid-Afrika Huis     Keizersgracht 141-C     1015 CK Amsterdam Nederland     tel: +31-20-6249318 fax: +31-20-6382596