Jan Schinkelshoek nieuwe voorzitter Stichting Zuid-Afrikahuis Nederland

Jan Schinkelshoek wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Zuid-Afrikahuis Nederland. Hij wordt per 6 januari 2018 de opvolger van mr. Jan Donner die heeft aangegeven na vijftien jaar het voorzitterschap te willen beëindigen.

Jan Schinkelshoek [1953, Capelle aan den IJssel] is oud-lid van de Tweede Kamer [CDA]. Werkend op het snijvlak van journalistiek, media en communicatie, was hij o.a. hoofdredacteur van de Haagsche Courant en directeur communicatie van Rabobank. Sinds 2010 heeft hij een eigen communicatie-adviesbureau in Den Haag.

7 december - Beautiful in Beaufort-Wes – muziekdocumentaire over Gert Vlok Nel

Donderdag 7 december 2017, 19.30 uur Film + inleiding                                          

Kookworkshop - Afrikos - “self gebakte geskenke” - 16 december

Zelfgemaakte hapjes, mooi ingepakt voor onder de kerstboom. Kom zelf de heerlijkste zoete en zoute hapjes maken en pak ze in mooie verpakkingen in om cadeau te geven.

Desember, ’n heerlike maand om te ‘gee’! AfriKos help jou hierdie Desembermaand om iets uit die warmte van jou kombuis te gee, ’n self bereide en verpakte Kersgeskenk! Kom leer hoe jy kreatief kan wees om happies soos Lepelsteeltjies, Kaaskoekies, Blatjang en Truffels om te tower tot die mooiste Kersfees-geskenke! Jy kan sefs jou eie  “Speseryreënboog” saamstel. Ons gaan die happies vir mekaar feestelik bottel of verpak en kan so ook sommer baie van mekaar leer.

Netwerk24-journalisten in Amsterdam

Kijk hier naar een paar indrukken van de journalisten van Netwerk24 die sinds februari 2016 elke keer twee maanden hebben doorgebracht in het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam. Wat vinden ze van Nederland en de Nederlanders? En welke betekenis heeft deze buitenlandse ervaring voor hun werk en loopbaan, "terug by die huis"?

Inhoud syndiceren
Zuid-Afrikahuis    Keizersgracht 141-C    1015 CK Amsterdam Nederland    tel: +31-20-6249318    fax: +31-20-6382596