Gastenhuizen

Een van de doelstellingen van de NZAV is om Nederlanders kennis te laten maken met de inheemse Zuid-Afrikaanse cultuur. Vanuit deze gedachte is het idee om samenwerking met Zuid-Afrikaanse gastenhuizen te zoeken ontstaan.

Gastenhuizen in Zuid-Afrika bieden algemene diensten aan aan reizigers, het is een gewilde manier van huisvesting tijdens vakanties, wat als alternatief voor een hotelverblijf wordt aangeboden. Gastenhuizen kenmerken zich over het algemeen door een huislijke en intieme atmosfeer.

Afgezien van de mogelijkheid om als reiziger op een stijlvolle wijze in een 'privé'-woning te verblijven, maakt de tourist op deze manier kennis met de Zuid-Afrikaners, hun taal en leefgewoonten en kunnen hierdoor vriendschappen onstaan. Een bezoek aan een gastenhuis op een 'Karoo-plaas' zou om maar eens een voorbeeld te noemen, een onvergetelijke ervaring zijn.

Gastenhuizen aangesloten bij de NZAV voldaan aan een aantal criteria, onder andere:
- het gastenhuis laat de bezoeker kennis maken met de Afrikaanse taal en cultuur
- de eigenaren zijn Afrikaanstalige Zuid-Afrikaners
Wanneer u in aanmerking wilt komen voor vermelding op onze 'gastenhuizen'-lijst, neem dan contact op met de NZAV, u zult bezocht worden door een van onze medewerkers.

Met de hulp van Johan en Ode Krige van Caledon Villa Gastehuis in Stellenbosch, is een lijst van stijlvolle gastenhuizen in Zuid-Afrika opgesteld. Deze gastenhuizen zijn allemaal lid van de NZAV, en zijn voorbereid op, en ingelicht over bezoekers uit Nederland.
Wanneer u gebruik wilt maken van deze unieke "NZAV" Gastenhuizen, wordt u vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de coördinatoren van dit netwerk, Johan en Ode Krige van Caledon Villa in Stellenbosch, www.caledonvilla.co.za.

Als alternatief kunt u 'n keuze maken uit onderstaande lijst van aanbevolen gastenhuizen, of informatie aanvragen via nzav [at] zuidafrikahuis [dot] nl of telefonisch op 020-6249318.

 

Pretoria


Marita Kuhles
MARITA'S GUEST HOUSE
Ridgestraat 170
0002 MUCKLENEUK
tel en faks 012 341 9976
maritas [at] absamail [dot] co [dot] za

***

Stellenbosch

Johan en Ode Krige
CALEDON VILLA Guest House
Neethlingstraat 7
7600 STELLENBOSCH
Tel en faks : +27 (0)21 883 8912
info [at] caledonvilla [dot] co [dot] za
www.caledonvilla.co.za

***

Wildernis

Serendipity Guest House
Elsabe & Phillip Kuypers
PO Box 591
WILDERNESS 6560
Tel: +27 (0)44 877 0433
Faks: +27(0)866 717992
guesthouse [at] serendipitywilderness [dot] com
www.serendipitywilderness.com  

Zuid-Afrikahuis    Keizersgracht 141-C    1015 CK Amsterdam Nederland    tel: +31-20-6249318    fax: +31-20-6382596