Unieke avond rond nieuwe poëzie BREYTEN BREYTENBACH m.m.v. REMCO CAMPERT o.l.v. Mirjam van Hengel - 18 april = VOL

Breyten Breytenbach (1939) is behalve eminent kunstenaar en essayist misschien wel eerst en vooral dichter. ‘Duidelijk de grootste Afrikaanse dichter van zijn generatie,’ schreef The New Yorker. Juist in dat genre was hij de laatste jaren ongewoon productief. Werd er precies  tien jaar geleden al een royale bloemlezing uit zijn gedichten tot dan toe (De windvanger) gepubliceerd, sindsdien verschenen in het Afrikaans alweer drie meesterlijke bundels.

 

Een rijke keuze hieruit is te vinden in De zingende hand, in meesterlijke vertaling door zijn vriend en oud-uitgever Laurens van Krevelen, en gepubliceerd  door Uitgeverij Podium.

Speciaal ter gelegenheid  van de verschijning van deze Nederlandse editie, bezoekt Breytenbach ons land. Hij zal enkele gedichten voorlezen, voor het Nederlands gesecondeerd door Laurens van Krevelen.  Daarna zal Breytenbach met niemand minder dan zijn literaire vriend Remco Campert in gesprek gaan over talloze parallellen in hun leven & werk.

Camperts biograaf en kenner  van de moderne poëzie, Mirjam van Hengel, leidt het gesprek tussen beide heren. 

Na afloop van deze unieke ontmoeting zal het Zuid-Afrikahuis i.s.m. Breytenbachs  Nederlandse uitgever Podium een glas wijn schenken.

Plaats: Zuid-Afrikahuis, Keizersgracht 141-C, Amsterdam
Datum: dinsdag 18 april 2017
Reserveren: evenementen [at] zuidafrikahuis [dot] nl
Toegang: € 20,00.             
Aanvang: 19.30 uur / zaal open: 19.00 uur

Zuid-Afrikahuis    Keizersgracht 141-C    1015 CK Amsterdam Nederland    tel: +31-20-6249318    fax: +31-20-6382596