Dromers van Irize Loots - Boekpresentatie

Dromers is de charmante debuutroman van Irize Loots. Het is een makkelijk leesbaar boek met een sterke onderliggende  boodschap over vergiffenis en het loslaten van het verleden.

Het verhaal speelt zich af in het prachtige gebied tussen Kaapstad en de Garden Route, waar  Marleen, een jonge vrouw die tijdens haar dromen door 'geesten uit het verleden' wordt bezocht, woont. Gideon, een oude blinde man die toekomstvisioenen ziet, is een centrale figuur in het leven van Marleen. Wat kan hij haar vertellen over deze mysterieuze 'stemmen uit haar onderbewustzijn'? Marleen zou met hem moeten praten, maar is bang voor wat ze zal horen. Soms is het moeilijk om de werkelijkheid van haar dromen onder ogen te zien.

 

Irize Loots werd geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika. Ze studeerde muziek (piano en viool), maar stapte over naar de Universiteit van Stellenbosch om de Toneelmeesteropleiding te gaan doen. Ze werkte bij verschillende theaters in Zuid-Afrika. Vanaf 1993 woont ze in Amsterdam, waar ze een deeltijdstudie in gestallttherapie en communicatie voltooide. Nu werkt ze als gestallttherapeute, maar is daarnaast ook assistent-uitgever en geeft pianolessen.

In 2015 verscheen 'Vrouw in rood' van haar hand. Dat was voor haar meer een experiment. Kort daarna publiceerde ze in 2016 'Sy was Siela'.
Dit jaar is de nieuwe roman, "Dromers" verschenen.

 

Dromers door Irize Loots
naledi/ Zuid-Afrika
Eind 2018

Prijs: € 20,-

 

Gratis toegang; reserveren aanbevolen

 

30 maart 2019
16.00 uur
Toegang: € 0.00
Locatie: Theaterzaal
Zaal open: 15.30 uur