Dumani Mandela - Op de Vlucht voor de Apartheid

Op de vlucht voor Apartheid – Dumani         

Lezing van Martijn Deliefde en Bart Luirink                  

Medio oktober verschijnt bij uitgeverij Conserve van Dumani Mandela, kleinzoon van Nelson Mandela uit diens eerste huwelijk met Evelyn Mase: de roman Op de vlucht voor apartheid. Een prachtig verhaal waarin zelfs de toenmalige geheime dienst van Zuid-Afrika pogingen deed de vlucht uit Zuid-Afrika van de jonge Sandile voor apartheid te voorkomen, maar gelukkig krijgt hij hulp en weet vanuit vanuit Cofimvaba, provincie Oostg-Kaap en Johannesburg naar Londen te ontkomen. Via Londen belandt hij in Zweden waar hij een opleiding krijgt. Dan uiteindelijk keert hij via Kenia terug naar Zuid-Afrika, waar hij trouwt met zijn jeugdliefde en daarna een spirituele reis maakt om de pijn te accepteren van een psychische ziekte en zijn verbondenheid met de aspecten van zijn Afrikaanse verleden.

 

Dumani Mandela (1976)  schreef samen met Warren Goldstein African Soul Talk – When Politics is Not Enough, deed research voor  het boek Lekgotla: The Art of Leadership Through Dialogue van Willem de Liefde en is ook de auteur van Rain on a Sunny Day.  

Martijn DeLiefde zal spreken over Dumani Mandela over hun bijzondere vriendschap; daarna vertelt Bart Luirink, journalist, uitgever van ZAM Magazine en Zuid-Afrika-kenner, meer over de achtergrond van Dumani Mandela en context van het boek.

 

 

Dumani Mandela – Op de vlucht voor apartheid, plm. 200 pagina’s
Vertaald uit het Engels door Ewoud van Hecke
Uitgeverij Conserve, ISBN 978 90 5429 489 4, € 18,99

31 oktober 2018
19.30 uur
Prijs:
gratis
Toegang: € 0.00
Locatie: Theaterzaal
Zaal open: 19.00 uur