Festival voor het Afrikaans

Tijdens het Festival voor het Afrikaans staat de kunst en cultuur in de Afrikaanse taal centraal. Het Afrikaans is de derde grootste taal van Zuid-Afrika. Het festival richt zich onder meer op culturele uitwisseling tussen Zuid-Afrika, Nederland en België.

Op zaterdag zijn er optredens van zanger Gert Vlok Nel, actrice Sandra Prinsloo, Zelda la Grange (twintig jaar lang de rechterhand van Nelson Mandela), de film Ellen (Ellen Pakkies story) en documentaires. Het avondprogramma begint met de Vlaamse artiesten Stefan Dixon en Hannelore Bedert. Geestverwant Joep Pelt uit Nederland en rapper Churchill Naudé uit Zuid-Afrika voegen zich daar aan toe en maken het muzikale programma compleet. Sterartieste Laurika Rauch sluit de avond af met haar optreden.

Naast deze podiumprogramma’s zijn tijdens het festival ook o.a. het internationale veilinghuis Strauss & Co aanwezig om informatie te geven over Zuid-Afrikaanse beeldende kunst en zullen zij -door het publiek meegenomen Zuid-Afrikaanse kunstwerken – taxeren (à la Tussen Kunst & Kitsch).

Het festival serveert op zaterdag de karakteristieke Kaapse curries  in de binnentuin van de Brakke Grond. Ook wordt er tijdens het festival een markt met Zuid-Afrikaanse producten gehouden.

Zie voor meer informatie en kaartverkoop : www.festivalvoorhetafrikaans.nl

logo/S. de Smet
22 september 2018
Prijs:
divers
Toegang: € 0.00
Locatie: Theater de Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam