Festival voor het Afrikaans

Tijdens het Festival voor het Afrikaans staat de kunst en cultuur in de Afrikaanse taal centraal. Het Afrikaans is de derde grootste taal van Zuid-Afrika. Het festival richt zich onder meer op culturele uitwisseling tussen Zuid-Afrika, Nederland en België.

Op zondag treedt zangeres Laurika Rauch op, is er een literairprogramma met Antjie Krog, Jolyn Phillips en Churchill Naudé, kunt u het Meertaligheidsdebat met de Taalunie volgen en is het theaterstuk met actrice Sandra Prinsloo nogmaals te zien. Frazer Barry geeft alvast een voorproef van Krotoa-Eve of Mankind dat in het Bijlmerparkteater zal worden gespeeld in oktober en er is de Nederlandse première van de speelfilm Die Rebellie van Lafras Verwey. Na de Afrikaanse braai op de binnenplaats van de Brakke Grond begint het muzikale avondprogramma.

Het festival eindigt met het spectaculaire optreden van Die Wasgoedlyn. Een collectief van muzikanten, dichters en rappers die al improviserend een programma maken. Met onder andere; Churchil Naudé, Jolyn Phillips, Frazer Barry, Laurika Rauch en Riku Lätti. Maar ook muzikante uit Nederland en België (Vlaanderen) zoals; Joep Pelt, Klaas Delrue, Hannelore Bedert en Stefan Dixon stappen het podium op voor een knallende apotheose van het festival! Leoni Jansen voert de regie voor dit muzikale spektakel.

Ook het internationale veilinghuis Strauss & Co is op zondag aanwezig met informatie over Zuid-Afrikaanse beeldende kunst. Ook op zondag is er een markt met een diversiteit aan Zuid-Afrikaanse producten.

Zie voor meer informatie en kaartverkoop: www.festivalvoorhetafrikaans.nl

 

logo/S. de Smet
23 september 2018
14.00 uur- 22.00 uur
Prijs:
divers
Locatie: Theater de Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam