Gastouders studiereis 2021

Word een paar dagen gastouder voor een Zuid-Afrikaanse student!

In 2021 zal er weer een groep studenten uit Zuid-Afrika en Namibië naar Nederland en Vlaanderen komen. Voor deze groep zijn wij op zoek naar gastouders in de regio Den Haag en Amsterdam. Het gaat hierbij om twee tot vijf dagen in de periode medio juni tot medio juli. De exacte data worden later bekend. U kunt zich aanmelden als gastouder door deze vragenlijst in te vullen.

Wat wordt er van u verwacht?

Gemiddeld verblijven de studenten twee tot vijf nachten bij hetzelfde gastgezin. Het is de bedoeling van de Commissie Studiereizen om via het gastouderschap de studenten kennis te laten maken met het dagelijks leven in Nederland. Daarom vragen wij om de logé, naast een slaapplek, ook ontbijt en avondeten te bieden. Soms zullen de studenten een ‘kospakkie’ (lunchpakket) voor onderweg nodig hebben. Ook vragen wij de gastouders om de studenten ‘s ochtends op het centrale verzamelpunt af te leveren, of voor vervoer daar naartoe te zorgen.

Waarom is gastouder zijn zo leuk?

Natuurlijk leert u elkaar pas echt kennen wanneer u het gesprek aangaat over de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende landen. Er zal dan ook ‘vrije tijd’ bij de gastouders worden ingeruimd in het programma. Onze ervaring leert dat u in veel gevallen interessante contacten zult opdoen, waar u wellicht in de toekomst voor uw eigen vakantie gebruik van kunt maken! De meeste gastouders ervaren het bezoek als een gezellige tijd.

Ja, ik word gastouder!

Als u zin en tijd hebt om deze zomer een aantal dagen gastouder te zijn voor één of meerdere studenten, dan kunt u zich aanmelden door te mailen naar studiereis@zuidafrikahuis.nl. Ook stellen we het zeer op prijs als u anderen in uw omgeving op de hoogte wil stellen van het project en hen eventueel kunt bewegen om gastouder te worden.

Vragen?

Mist u informatie op deze pagina? Stel uw vraag in een mail aan studiereis@zuidafrikahuis.nl, wij beantwoorden deze graag.

Achtergrond van het project

Stichting Zuid-Afrikahuis Nederland (voorheen NZAV) organiseert sinds 1975 het Jongerenproject. Dit is een uitwisselingsproject tussen Nederlandse en Vlaamse studenten enerzijds en Zuid-Afrikaanse en Namibische studenten anderzijds. Om het jaar komt een groep Zuid-Afrikaanse en Namibische studenten naar Nederland en Vlaanderen. In het tussenliggende jaar is dit precies omgekeerd. In deze korte tijd maken de deelnemers van deze reis op een zo breed mogelijk terrein kennis met de bezochte landen, onder andere door de studenten enige tijd onder te brengen bij gastgezinnen.

 

Foto: bezoek aan de Tweede Kamer, JP 2017.