Week van de Afrikaanse Roman: leeskring met Valda Jansen en Eben Venter

Tijdens deze speciale bijeenkomst van de leeskring van het Zuid-Afrikahuis gaat Arjan Krijgsman in gesprek met auteurs Valda Jansen en Eben Venter over hun romans Hy kom met die skoenlappers en Groen soos die hemel daarbo.

​De avond is ook toegankelijk voor belangstellenden die geen lid zijn van de leeskring. Beide boeken zijn als e-boek te downloaden via www.bol.com.

Valda Jansen zal met Arjan Krijgsman in gesprek gaan over haar poëtische, met de Jan Rabieprijs bekroonde debuutroman Hy kom met die skoenlappers (2016). In deze roman krijgt de Zuid-Afrikaanse uitwisselingsstudent Valda een relatie met Anders, die afkomstig is in het voormalige Oost-Duitsland. Beide dragen ze de last van een land met een complexe geschiedenis. Als Valda eenmaal terug is in Zuid-Afrika, verwatert het contact. Welke krachten drijven de geliefden uit elkaar?

Tijdens het lange bestaan van de leeskring zijn er al verschillende romans van Eben Venter besproken, zoals Ek stamel, ek sterwe (1996), Horrelpoot (2006), Santa Gamka (2009) en Wolf, wolf (2013). Vanavond is Venter, die in Australië woont, persoonlijk aanwezig om te vertellen over zijn meest recente boek, Groen soos die hemel daarbo (2018). Bovendien zal hij beelden vertonen van de gelijknamige fototentoonstelling, die op dit boek geïnspireerd is, en ingaan op het concept ‘zelf-vertalen’: van leven naar boek, van Afrikaans naar Engels en van tekst naar beeld.

24 september 2019
19.30
Toegang: € 2.50
Locatie: Theater
Zaal open: 19.00