Jongerenproject en studiereis

Stichting Zuid-Afrikahuis Nederland (voorheen NZAV) organiseert sinds 1975 het Jongerenproject.

Dit is een uitwisselingsproject tussen Nederlandse en Vlaamse studenten enerzijds en Zuid-Afrikaanse en Namibische studenten anderzijds. Om het jaar komt een groep Zuid-Afrikaanse en Namibische studenten naar Nederland en Vlaanderen. In het tussenliggende jaar is dit precies omgekeerd. In deze korte tijd maken de deelnemers van deze reis op een zo breed mogelijk terrein kennis met de bezochte landen, onder andere door de studenten enige tijd onder te brengen bij gastgezinnen.

Jongerenproject en studiereis 2020

Studeer je in Nederland of Vlaanderen en heb je een grote interesse in Zuid-Afrika? Ga dan mee op studiereis en kijk verder dan de toerist! Doorkruis zuidelijk Afrika vier weken lang met mede-studenten, ervaar de taalbanden tussen de Lage Landen en zuidelijk Afrika en ontdek de hedendaagse Afrikaanstalige cultuur. In 2020 wordt de volgende studiereis georganiseerd, bedoeld voor studenten en alumni (jonger dan 30 jaar) van universiteiten en hogescholen uit Nederland en Vlaanderen. De reis duurt ongeveer vier weken en zal plaatsvinden in juli en augustus 2020. De exacte data worden later bekend gemaakt. Hier kun je je aanmelden. Meer informatie is te vinden op onze pagina voor Jongerenproject 2020 en op onze Facebookpagina.

Jongerenproject 2021

In 2021 zal er weer een groep studenten uit Zuid-Afrika en Namibië naar Nederland en Vlaanderen komen. Voor deze groep zijn wij op zoek naar gastouders in de regio Den Haag en Amsterdam. Het gaat hierbij om twee tot vijf dagen in de periode medio juni tot medio juli. De exacte data worden later bekend. U kunt zich aanmelden als gastouder door deze vragenlijst in te vullen. Voor meer informatie kunt op onze pagina voor gastouders terecht.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de reis en de aanmelding, stuur een e-mail naar studiereizen@zuidafrikahuis.nl. De meest recente updates over aanmelding en informatiebijeenkomsten vind je op onze Facebookpagina.

Commissie Studiereizen

De studiereis wordt georganiseerd door de Commissie Studiereizen van de Stichting Zuid-Afrikahuis Nederland (SZAHN). Voor de organisatie van de studiereis werkt de Stichting Zuid-Afrikahuis Nederland al vele jaren samen met de Vlaams-Zuidafrikaanse Cultuurstichting (VZACS).

Samenstelling Commissie Studiereizen:

  • Bernard Slaa, voorzitter
  • Lex de Jongh, penningmeester
  • Sophie van Putten-Velthuizen
  • Peter de Graaf
  • Francine Maessen
  • Manon Fonteijn

Impressie van eerdere studiereizen door foto's

 

Foto: Leonor Faber-Jonker, Jongerenproject 2014