Studiereis

Studeer je in Nederland of Vlaanderen en heb je een grote interesse in Zuid-Afrika? Ga mee op studiereis en kijk verder dan de toerist!

Doorkruis Zuid-Afrika drie weken lang met mede-studenten, ervaar de taalbanden tussen de Lage Landen en Zuid-Afrika en ontdek de hedendaagse Zuid-Afrikaanse cultuur.

Studiereis 2018

In 2018 wordt de volgende studiereis georganiseerd, bedoeld voor studenten van universiteiten en hogescholen uit Nederland en Vlaanderen. De reis duurt ongeveer drie weken en zal plaatsvinden van eind juli tot halverwege augustus 2018. De exacte data worden later bekend gemaakt.

Voorwaarden

Kennis van Zuid-Afrika is niet vereist. Wel belangrijk zijn nieuwsgierigheid, een open geest en een brede interesse. Daarnaast is het belangrijk dat je aanwezig bent bij de informatiebijeenkomsten op respectievelijk zondag 8 april en zaterdag 2 juni*. De locaties voor deze bijeenkomst worden later bekend gemaakt.

Kosten

Je betaalt één bedrag voor de hele reis. Dit is inclusief de heen- en terugvlucht, de binnenlandse vluchten, het binnenlands vervoer, alle overnachtingen en zo goed als alle maaltijden. De eenmalige kosten bedragen maximaal € 1950,-, maar houd rekening met mogelijke extra kosten voor eten, vervoer of borrelen. Gemiddeld zijn deze meerkosten 300 tot 500 euro.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de reis en de aanmelding, stuur een e-mail naar: studiereis@zuidafrikahuis.nl.

Commissie Studiereizen

De studiereis wordt georganiseerd door de Commissie Studiereizen van de Stichting Zuid-Afrikahuis Nederland (SZAHN). Voor de organisatie van de studiereis werkt de Stichting Zuid-Afrikahuis Nederland al vele jaren samen met de Vlaams-Zuidafrikaanse Cultuurstichting (VZACS).

Samenstelling Commissie Studiereizen 2017-2018:

  • Sophie Velthuizen, voorzitter
  • Lex de Jongh, penningmeester
  • Geoffrey Badenhorst
  • Peter de Graaf
  • Bernard Slaa

Impressie van eerdere studiereizen door foto's
 

Aanmeldformulier

Enthousiast geworden? Meld je aan voor de studiereis 2018 via onderstaand formulier.

LET OP: Wij zullen na de inschrijfdeadline een selectie maken uit de aanmeldingen. De selectiecriteria zijn niet streng, maar dit aanmeldformulier betekent geen automatische deelname.

* Ik ben aanwezig op 8 april en 2 juni 2018