Breyten Breytenbach in De Nieuwe Liefde - 21/01

Vorig jaar zag u Breyten Breytenbach nog in het Zuid-Afrikahuis. Misschien was u niet in de gelegenheid te komen of wilt u hem nog een keer meemaken. Dat kan op zondag 21 januari in De Nieuwe Liefde

De Zuid-Afrikaanse dichter Breyten Breytenbach (1939) komt voor een bijzondere middag praten over zijn werk in De Nieuwe Liefde. Hij draagt voor uit o.a. zijn nieuwste bundel De zingende hand, dit jaar verschenen bij Uitgeverij Podium en vertaald door oud-uitgever Laurens van Krevelen.

Onlangs werd Breytenbach, die zich als Zuid-Afrikaans dichter, schrijver en kunstenaar fel tegen de apartheid keerde en jarenlang politiek gevangene was, uitgeroepen tot winnaar van de Zbigniew Herbert International Literary Award 2017. Hij ontving de prijs, aldus de jury, ‘for the way he combines outstanding artistic values with an uncompromising moral stance, along with his commitment to representing the oppressed.’

Breytenbach woont in Parijs, verdeelt zijn tijd over Europa, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten en is nog maar zelden in Nederland.

In De Nieuwe Liefde zal hij zelf zijn gedichten voorlezen en geïnterviewd worden door Mirjam van Hengel. Er is muziek van violiste Diamanda la Berge Dramm, die onlangs de Dutch Classical Talent 2017-2018 ontving en middenin haar tournee plaats maakt voor dit programma met Breytenbach.   

De poëzie van Breyten Breytenbach

Tijd: 16:00 - 17:30 uur
Locatie: De Nieuwe Liefde

Meer informatie & tickets: http://denieuweliefde.com/programma/poezie-breyten-breytenbach