Uit het Huis

Scriptieprijs 2020

12 december 2019
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Heb jij recent een scriptie geschreven met betrekking tot Zuid-Afrika? Schrijf je in voor de scriptieprijs van het Zuid-Afrikahuis en maak kans op €500,-! 

Het Zuid-Afrikahuis is al sinds lange tijd hét kennisinstituut dat met een grote bibliotheek en een rijk archief voorziet van informatie over Zuid-Afrika. Het doel van de periodieke scriptieprijs is om wetenschappelijk onderzoek te stimuleren op het gebied van de Zuid-Afrika studies en aandacht te genereren voor de collecties van het Zuid-Afrikahuis. De toekenning van de scriptieprijs bestaat uit een geldbedrag van €500,- en de mogelijkheid om het scriptie-onderzoek voor een breed publiek te presenteren.

Ben je geïnteresseerd en ben je van plan een poging te wagen, vul dan nu het aanvraagformulier in. De deadline voor het insturen van je scriptie is 1 maart. Na zes weken hoor je of je scriptie aan de criteria voldoet en of je mee dingt naar de scriptieprijs. Rond 20 juni volgt de uitslag en ben jij misschien wel de gelukkige winnaar.

Vereisten

  • Aantoonbaar gebruik gemaakt van bibliotheek en/of het archief van het Zuid-Afrikahuis voor het onderzoek.
  • Onderwerpskeuze:
          – De relatie tussen Nederland/Vlaanderen en Zuid-Afrika.
          – Zuid-Afrika, met name inzicht in de Zuid-Afrikaanse samenleving.
  • Disciplines: geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, rechtswetenschappen of economische wetenschappen
  • Niveau: masterscriptie behaald met een 7,5 of of een buitenlandse equivalent hiervan. 
  • Taal: Nederlands, Engels of Afrikaans
  • Afstudeerdatum: tussen 01-01-2017 en 31-12-2019

Voor inzendingen en/of vragen, mail naar: scriptieprijs@zuidafrikahuis.nl

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons