Uit het Huis

LaSSA op bezoek in het Zuid-Afrikahuis

28 februari 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

27 februari waren er 50 studenten bij ons op bezoek van LaSSA: de Landelijke Samenwerking Studenten Antropologie.

Voor de meeste studenten was dit een eerste kennismaking met het Huis en onze collectie. Hun bezoek aan het Zuid-Afrikahuis was onderdeel van een studiedag met bezoek aan o.a. Amnesty International en workshops.

Bij aankomst gaf journalist in het Huis, Siska Martin, een presentatie waarin zij aan de hand van kleine case studies liet zien waarom ze nog steeds optimistisch is over Zuid-Afrika, ondanks alle negatieve berichtgeving en uiteenlopende uitdagingen waar de Zuid-Afrikaanse samenleving mee te maken heeft.

Na de presentatie bezochten de studenten onze bibliotheek, waar Simon en Bianca met collectiestukken een tijdlijn hadden gevormd. Aan de hand van oude boeken, foto’s, prenten en onderschriften vanaf de 16e eeuw tot aan vandaag, zie je een duidelijke ontwikkeling in hoe we Zuid-Afrika en haar inheemse bewoners vanuit het Westen door de eeuwen heen hebben bekeken en beschreven. Het overzicht maakte interessante gesprekken los en nodigde uit tot reflectie.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons