Uit het Huis

LaSSA op bezoek in het Zuid-Afrikahuis

28 februari 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

27 februari waren er 50 studenten bij ons op bezoek van LaSSA: de Landelijke Samenwerking Studenten Antropologie.

Voor de meeste studenten was dit een eerste kennismaking met het Huis en onze collectie. Hun bezoek aan het Zuid-Afrikahuis was onderdeel van een studiedag met bezoek aan o.a. Amnesty International en workshops.

Bij aankomst gaf journalist in het Huis, Siska Martin, een presentatie waarin zij aan de hand van kleine case studies liet zien waarom ze nog steeds optimistisch is over Zuid-Afrika, ondanks alle negatieve berichtgeving en uiteenlopende uitdagingen waar de Zuid-Afrikaanse samenleving mee te maken heeft.

Na de presentatie bezochten de studenten onze bibliotheek, waar Simon en Bianca met collectiestukken een tijdlijn hadden gevormd. Aan de hand van oude boeken, foto’s, prenten en onderschriften vanaf de 16e eeuw tot aan vandaag, zie je een duidelijke ontwikkeling in hoe we Zuid-Afrika en haar inheemse bewoners vanuit het Westen door de eeuwen heen hebben bekeken en beschreven. Het overzicht maakte interessante gesprekken los en nodigde uit tot reflectie.

Meer nieuws

20 oktober 2021, Evenement
Boeken uit het Huis: Annemarié van Niekerk, ‘Om het hart terug te brengen’
Op 28 oktober gaat niemand minder dan Adriaan van Dis met Annemarié van Niekerk in gesprek over Om het hart terug te brengen.
20 oktober 2021, Evenement
‘Een stem uit de stilte’. Karel Schoeman (1939-2017)
Op dinsdag 26 oktober kunt een symposium gewijd aan Karel Schoeman (1939-2017).
14 oktober 2021, Evenement
Poëzieavond: Antjie Krog en De Klimaatdichters
Een online poëzieavond met Antjie Krog en Klimaatdichters Moya De Feyter en Saskia Stehouwer. Voertaal: Nederlands/Afrikaans

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons