Uit het Huis

LaSSA op bezoek in het Zuid-Afrikahuis

28 februari 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

27 februari waren er 50 studenten bij ons op bezoek van LaSSA: de Landelijke Samenwerking Studenten Antropologie.

Voor de meeste studenten was dit een eerste kennismaking met het Huis en onze collectie. Hun bezoek aan het Zuid-Afrikahuis was onderdeel van een studiedag met bezoek aan o.a. Amnesty International en workshops.

Bij aankomst gaf journalist in het Huis, Siska Martin, een presentatie waarin zij aan de hand van kleine case studies liet zien waarom ze nog steeds optimistisch is over Zuid-Afrika, ondanks alle negatieve berichtgeving en uiteenlopende uitdagingen waar de Zuid-Afrikaanse samenleving mee te maken heeft.

Na de presentatie bezochten de studenten onze bibliotheek, waar Simon en Bianca met collectiestukken een tijdlijn hadden gevormd. Aan de hand van oude boeken, foto’s, prenten en onderschriften vanaf de 16e eeuw tot aan vandaag, zie je een duidelijke ontwikkeling in hoe we Zuid-Afrika en haar inheemse bewoners vanuit het Westen door de eeuwen heen hebben bekeken en beschreven. Het overzicht maakte interessante gesprekken los en nodigde uit tot reflectie.

Meer nieuws

2 juli 2020, Actueel
Wij zijn gesloten i.v.m. de zomersluiting.
30 juni 2020, Bibliotheek
Zomersluiting bibliotheek
Beste bibliotheekleden en Vrienden, Vanaf volgende week zijn wij een maand gesloten i.v.m. de zomersluiting. In deze periode stappen we over naar een nieuw bibliotheek systeem.
25 juni 2020, Actueel
Scriptieprijs shortlist!
De scriptieprijsjury heeft afgelopen jaar interessante scripties mogen ontvangen en is onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons