Journalist in het Huis

Adjunct-redacteur Retha Fick

1 maart 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Helaas is Retha vervroegd vertrokken in verband met de huidige situatie omtrent het coronavirus.

In de maanden maart en april 2020 verblijft adjunct-redacteur Retha Fick boven het Zuid-Afrikahuis.

Retha haar journalistieke carrière begon in 2005 toen ze bij Phe-tiwe Media & Publications kwam als schrijver voor MY World magazine, waar ze onder meer Israël bezocht. In 2008 werd ze aangesteld als Productiemanager bij Media24 bij Finweek, maar pas toen ze in 2011 bij Beeld aan de slag ging, kwam haar journalistieke carrière echt tot bloei. Ze begon eerst bij community nieuws als redacteur van East Rand Beeld, en ging in 2014 over naar Reader als regionale redacteur en redacteur van de zaterdageditie. In 2018 werd ze benoemd tot adjunct-hoofdredacteur van Beeld. ‘Van al het werk op mijn tafel vind ik het nog steeds het leukst om te schrijven’, zegt Retha.

Meer nieuws

13 juli 2022, Actueel
Antjie Krog wordt officier in de Belgische Kroonorde
De Belgische ambassadeur, Didier Vanderhasselt, reikte in de Kaap de titel Officier in de Kroonorde uit aan de Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog.
8 juli 2022, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanlie Stadler
Voor het eerst in bijna drie jaar mogen we weer een journalist van het Zuid-Afrikaanse Media24 ontvangen op de Keizersgracht.
6 juli 2022, Cultuur
Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa in Huis Marseille
Deze zomer in Amsterdam? Vanaf heden tot en met 4 augustus zijn er twee exposities te bezichtigen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa, in het Huis van Marseille.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons