Persbericht

Een (gratis) digitale lesbrief over Afrikaans en varianten van het Nederlands buiten Europa.

8 april 2020
Auteur: Jamy van Baarsel
Foto:

Delen:

VECTIS is een nieuwe organisatie die organisaties willen helpen met het verwezenlijken van hun doelstellingen op het gebied van het Afrikaans en de verbinding met het Nederlands.

Hun eerste product is een digitale lesbrief over Afrikaans en varianten van het Nederlands buiten Europa. De lesbrief wordt inmiddels door een behoorlijk aantal scholen in Nederland, Vlaanderen en Suriname/ het Caribisch gebied door leerlingen (14-17 jaar) en door docenten gebruikt. De terugkoppeling van leerlingen / docenten op basis van de pilot is zeer positief. De digitale lesbrief probeert leerlingen in (deels) Nederlandstalige landen op een realistische, eigentijdse wijze wat bij te brengen over het Afrikaans, maar bijvoorbeeld ook het Surinaams-Nederlands en het Nederlands op de Caribische eiland. De gratis lesbrief kan worden gedownload vanaf onze website: www.vectislingua.org

Meer nieuws

2 juli 2020, Actueel
Wij zijn gesloten i.v.m. de zomersluiting.
30 juni 2020, Bibliotheek
Zomersluiting bibliotheek
Beste bibliotheekleden en Vrienden, Vanaf volgende week zijn wij een maand gesloten i.v.m. de zomersluiting. In deze periode stappen we over naar een nieuw bibliotheek systeem.
25 juni 2020, Actueel
Scriptieprijs shortlist!
De scriptieprijsjury heeft afgelopen jaar interessante scripties mogen ontvangen en is onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons