Persbericht

Een (gratis) digitale lesbrief over Afrikaans en varianten van het Nederlands buiten Europa.

8 april 2020
Auteur: Jamy van Baarsel
Foto:

Delen:

VECTIS is een nieuwe organisatie die organisaties willen helpen met het verwezenlijken van hun doelstellingen op het gebied van het Afrikaans en de verbinding met het Nederlands.

Hun eerste product is een digitale lesbrief over Afrikaans en varianten van het Nederlands buiten Europa. De lesbrief wordt inmiddels door een behoorlijk aantal scholen in Nederland, Vlaanderen en Suriname/ het Caribisch gebied door leerlingen (14-17 jaar) en door docenten gebruikt. De terugkoppeling van leerlingen / docenten op basis van de pilot is zeer positief. De digitale lesbrief probeert leerlingen in (deels) Nederlandstalige landen op een realistische, eigentijdse wijze wat bij te brengen over het Afrikaans, maar bijvoorbeeld ook het Surinaams-Nederlands en het Nederlands op de Caribische eiland. De gratis lesbrief kan worden gedownload vanaf onze website: www.vectislingua.org

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons