Persbericht

Een (gratis) digitale lesbrief over Afrikaans en varianten van het Nederlands buiten Europa.

8 april 2020
Auteur: Jamy van Baarsel
Foto:

Delen:

VECTIS is een nieuwe organisatie die organisaties willen helpen met het verwezenlijken van hun doelstellingen op het gebied van het Afrikaans en de verbinding met het Nederlands.

Hun eerste product is een digitale lesbrief over Afrikaans en varianten van het Nederlands buiten Europa. De lesbrief wordt inmiddels door een behoorlijk aantal scholen in Nederland, Vlaanderen en Suriname/ het Caribisch gebied door leerlingen (14-17 jaar) en door docenten gebruikt. De terugkoppeling van leerlingen / docenten op basis van de pilot is zeer positief. De digitale lesbrief probeert leerlingen in (deels) Nederlandstalige landen op een realistische, eigentijdse wijze wat bij te brengen over het Afrikaans, maar bijvoorbeeld ook het Surinaams-Nederlands en het Nederlands op de Caribische eiland. De gratis lesbrief kan worden gedownload vanaf onze website: www.vectislingua.org

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons