Persbericht

Cartoonist, Jonathan Shapiro, Zoom interview

25 mei 2020
Auteur: Persbericht
Foto: https://www.zapiro.com/

Delen:

De beroemdste en meest bekroonde politieke cartoonist van Zuid-Afrika, Jonathan Shapiro, beter bekend als Zapiro, gaat in gesprek met LiteraryGlobe. Bekijk hun ​​live interview op 28 mei om 19:00 uur CET (Cape Town 19:00 SAST; United Kingdom 18:00 UTC+1 hour; New York, USA 13:00 EDT).

De 62-jarige cartoonist, geboren in Kaapstad, begon in de jaren tachtig als activist. Kort nadat hij architectuur had gestudeerd, werd Zapiro twee jaar ingelijfd bij het leger, waar hij weigerde wapens te dragen en in 1983 werd hij actief in de nieuw gevormde anti-apartheidsbeweging, het United Democratic Front. Zijn werk als cartoonist begon serieus bij een breed scala aan politieke en vooruitstrevende organisaties. Zapiro’s cartoons tot nu toe weerspiegelen vaak zijn onafhankelijk denken en rebellenacties, met name die die de voormalige in ongenade gevallen president van Zuid-Afrika, Jacob Zuma, hoonden.

Zapiro was de eerste cartoonist die in 2001 een categorieprijs won bij de CNN African Journalist of the Year Awards. Eerder verscheen hij in Mail & Guardian, Sowetan, Sunday Times, Independent Newspapers en The Times. Hij heeft ook tal van internationale en Zuid-Afrikaanse prijzen gewonnen en heeft twee eredoctoraten.

Neem deel aan de Zoom meeting:
Meeting ID: 731 1666 1735 Password: 5Q3afh

https://us04web.zoom.us/j/73116661735?pwd=NGxBNmhMdVRJVVBZY2RQTTIrZCtOZz09

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons