Persbericht

Cartoonist, Jonathan Shapiro, Zoom interview

25 mei 2020
Auteur: Persbericht
Foto: https://www.zapiro.com/

Delen:

De beroemdste en meest bekroonde politieke cartoonist van Zuid-Afrika, Jonathan Shapiro, beter bekend als Zapiro, gaat in gesprek met LiteraryGlobe. Bekijk hun ​​live interview op 28 mei om 19:00 uur CET (Cape Town 19:00 SAST; United Kingdom 18:00 UTC+1 hour; New York, USA 13:00 EDT).

De 62-jarige cartoonist, geboren in Kaapstad, begon in de jaren tachtig als activist. Kort nadat hij architectuur had gestudeerd, werd Zapiro twee jaar ingelijfd bij het leger, waar hij weigerde wapens te dragen en in 1983 werd hij actief in de nieuw gevormde anti-apartheidsbeweging, het United Democratic Front. Zijn werk als cartoonist begon serieus bij een breed scala aan politieke en vooruitstrevende organisaties. Zapiro’s cartoons tot nu toe weerspiegelen vaak zijn onafhankelijk denken en rebellenacties, met name die die de voormalige in ongenade gevallen president van Zuid-Afrika, Jacob Zuma, hoonden.

Zapiro was de eerste cartoonist die in 2001 een categorieprijs won bij de CNN African Journalist of the Year Awards. Eerder verscheen hij in Mail & Guardian, Sowetan, Sunday Times, Independent Newspapers en The Times. Hij heeft ook tal van internationale en Zuid-Afrikaanse prijzen gewonnen en heeft twee eredoctoraten.

Neem deel aan de Zoom meeting:
Meeting ID: 731 1666 1735 Password: 5Q3afh

https://us04web.zoom.us/j/73116661735?pwd=NGxBNmhMdVRJVVBZY2RQTTIrZCtOZz09

Meer nieuws

2 juli 2020, Actueel
Wij zijn gesloten i.v.m. de zomersluiting.
30 juni 2020, Bibliotheek
Zomersluiting bibliotheek
Beste bibliotheekleden en Vrienden, Vanaf volgende week zijn wij een maand gesloten i.v.m. de zomersluiting. In deze periode stappen we over naar een nieuw bibliotheek systeem.
25 juni 2020, Actueel
Scriptieprijs shortlist!
De scriptieprijsjury heeft afgelopen jaar interessante scripties mogen ontvangen en is onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons