Persbericht

Cartoonist, Jonathan Shapiro, Zoom interview

25 mei 2020
Auteur: Persbericht
Foto: https://www.zapiro.com/

Delen:

De beroemdste en meest bekroonde politieke cartoonist van Zuid-Afrika, Jonathan Shapiro, beter bekend als Zapiro, gaat in gesprek met LiteraryGlobe. Bekijk hun ​​live interview op 28 mei om 19:00 uur CET (Cape Town 19:00 SAST; United Kingdom 18:00 UTC+1 hour; New York, USA 13:00 EDT).

De 62-jarige cartoonist, geboren in Kaapstad, begon in de jaren tachtig als activist. Kort nadat hij architectuur had gestudeerd, werd Zapiro twee jaar ingelijfd bij het leger, waar hij weigerde wapens te dragen en in 1983 werd hij actief in de nieuw gevormde anti-apartheidsbeweging, het United Democratic Front. Zijn werk als cartoonist begon serieus bij een breed scala aan politieke en vooruitstrevende organisaties. Zapiro’s cartoons tot nu toe weerspiegelen vaak zijn onafhankelijk denken en rebellenacties, met name die die de voormalige in ongenade gevallen president van Zuid-Afrika, Jacob Zuma, hoonden.

Zapiro was de eerste cartoonist die in 2001 een categorieprijs won bij de CNN African Journalist of the Year Awards. Eerder verscheen hij in Mail & Guardian, Sowetan, Sunday Times, Independent Newspapers en The Times. Hij heeft ook tal van internationale en Zuid-Afrikaanse prijzen gewonnen en heeft twee eredoctoraten.

Neem deel aan de Zoom meeting:
Meeting ID: 731 1666 1735 Password: 5Q3afh

https://us04web.zoom.us/j/73116661735?pwd=NGxBNmhMdVRJVVBZY2RQTTIrZCtOZz09

Meer nieuws

9 juli 2024, Uit het Huis
Berichten uit het Huis
Verkiezingen in Zuid-Afrika – deel II De verkiezingen van woensdag 29 mei jl. hebben, zoals voorspeld, inderdaad een aardverschuiving teweeggebracht. Met een uiterst mager opkomstpercentage van 58% zijn de politieke verhoudingen in Zuid-Afrika danig dooreen geschud. Het ANC behaalde net ietsje meer dan 40%, met de Democratic Alliance (DA) als tweede met bijna 22% van […]
9 juli 2024, Actueel, Symposium
Symposium ‘Horizons of Political/Poetical Contestation’
Suid-Afrikaanse interseksionele perspektiewe oor dissiplines en tale heenZuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heenSouth African Intersectional Perspectives Across Disciplines and Languages English below Het 8e Colloquium over Afrikaans en Zuid-Afrikaanse Studies heeft als thema Zuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heen. Het richt zich op Zuid-Afrikaanse intersectionele trends en de heterogene verschijningsvormen die […]
2 juli 2024, Actueel
PhD vacature KITLV/KNAW in Leiden
PhD candidate Culinary Change in Indonesian Diasporas at KITLV/KNAW in Leiden Location: LeidenMax hours per week: 38,00Max salary: 3.539Duration of agreement: 1 + 3 yearsApply until: 15 August 2024 The Royal Netherlands Institute for Southeast Asian and Caribbean Studies (KITLV) is searching for the research project TASTE for: Three PhD researchers (1.0 fte) The project Trajectories of Taste: An Analytical […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons