Persbericht

Cartoonist, Jonathan Shapiro, Zoom interview

25 mei 2020
Auteur: Persbericht
Foto: https://www.zapiro.com/

Delen:

De beroemdste en meest bekroonde politieke cartoonist van Zuid-Afrika, Jonathan Shapiro, beter bekend als Zapiro, gaat in gesprek met LiteraryGlobe. Bekijk hun ​​live interview op 28 mei om 19:00 uur CET (Cape Town 19:00 SAST; United Kingdom 18:00 UTC+1 hour; New York, USA 13:00 EDT).

De 62-jarige cartoonist, geboren in Kaapstad, begon in de jaren tachtig als activist. Kort nadat hij architectuur had gestudeerd, werd Zapiro twee jaar ingelijfd bij het leger, waar hij weigerde wapens te dragen en in 1983 werd hij actief in de nieuw gevormde anti-apartheidsbeweging, het United Democratic Front. Zijn werk als cartoonist begon serieus bij een breed scala aan politieke en vooruitstrevende organisaties. Zapiro’s cartoons tot nu toe weerspiegelen vaak zijn onafhankelijk denken en rebellenacties, met name die die de voormalige in ongenade gevallen president van Zuid-Afrika, Jacob Zuma, hoonden.

Zapiro was de eerste cartoonist die in 2001 een categorieprijs won bij de CNN African Journalist of the Year Awards. Eerder verscheen hij in Mail & Guardian, Sowetan, Sunday Times, Independent Newspapers en The Times. Hij heeft ook tal van internationale en Zuid-Afrikaanse prijzen gewonnen en heeft twee eredoctoraten.

Neem deel aan de Zoom meeting:
Meeting ID: 731 1666 1735 Password: 5Q3afh

https://us04web.zoom.us/j/73116661735?pwd=NGxBNmhMdVRJVVBZY2RQTTIrZCtOZz09

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons