Uit het Huis

Heropening van het Huis, de zomersluiting en Omroep Max

2 juni 2020
Auteur: Angelie Sens
Foto: Team Zuid-Afrikahuis

Delen:

Laat ik met goed nieuws vervolgen. Het Zuid-Afrika Huis opent per 2 juni zijn deuren weer – beperkt – voor bezoekers. We nemen uiteraard alle maatregelen in verband met de coronacrisis in acht. Dat betekent onder andere dat er een maximum aantal personen tegelijkertijd in het Huis aanwezig kan zijn. Vanaf 2 juni gaan we in dat verband werken met een registratiesysteem, zodat we van te voren kunnen zien hoeveel mensen er gebruik willen maken van de bibliotheek. Houdt onze website in de gaten voor de exacte procedures, die binnenkort bekend gemaakt zullen worden. 

Heel voorzichtig willen we ook op korte termijn, mondjesmaat, kleinschalige evenementen organiseren, zoals filmvertoningen. Met ook hier een maximum aantal bezoekers. Dit geldt ook voor de door coronacrisis tot stilstand gekomen video- en
foto-expositie ‘Joburg Hawkers’ van Su Tomesen, die van 2 juni tot en met 30 juni en van 3 augustus tot en met 20 augustus weer beperkt en op afspraak te bezichtigen zal zijn.

Onze jaarlijkse zomersluiting is vastgesteld van maandag 6 juli tot en met 31 juli.
Op maandag 3 augustus staan we weer voor u klaar en is de bibliotheek weer open. We grijpen deze zomersluiting ook aan om naar een ander bibliotheeksysteem over te stappen. Het is in die weken dan ook niet mogelijk om via het oude systeem boeken te reserveren. Dat kan in augustus weer. Alle informatie hierover vindt u tegen die tijd op onze website.

Afgelopen dinsdag zond Omroep Max in de serie ‘Vaarwel Nederland’ een aflevering uit over de Nederlandse emigratie naar Zuid-Afrika in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Hiervoor is mede gebruikgemaakt van materiaal uit het Zuid-Afrika Huis. Voor wie geïnteresseerd is: deze aflevering wordt herhaald op zaterdag 30 mei om 16.05 uur en ze is ook online te zien op npostart.nl.

Een maand geleden schreef ik dat het nog wel even duurt voordat we elkaar (weer) zullen zien. Dat ‘even’ is nu dus benoemd: vanaf dinsdag 2 juni aanstaande is dat weer mogelijk, mét plexiglas, desinfecterende middelen en anderhalve meter afstand. Een maand later, op 6 juli, gaan we voor vier weken dicht en dan zien we u graag weer op de Keizersgracht 141-C vanaf 3 augustus. Blijf in de tussentijd allen gezond en geniet ondanks de crisis van de zomermaanden die voor u liggen!

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons