Bibliotheek

De bibliotheek van het Zuid-Afrikahuis schakelt over naar WorldCat

31 juli 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Team Zuid-Afrikahuis

Delen:

Vanaf 1 augustus 2020 gaat onze bibliotheek over op een nieuw bibliotheeksysteem: WMS. Heeft u een lidmaatschap lopen bij onze bibliotheek, houd dan uw mailbox in de gaten! We zullen zo spoedig mogelijk een link sturen waarmee u uw wachtwoord kunt veranderen. Met deze gegevens kunt u dan weer net als vanouds boeken bij ons reserveren of verlengen.

Wat verandert er allemaal met WMS?

Zoeken wordt gebruiksvriendelijker en de zoekmogelijkheden verruimen ten opzichte van ons oude systeem. Zo wordt het eindelijk mogelijk om bijvoorbeeld in een oogopslag te zien welke DVD’s we in huis hebben zonder dat er een gericht trefwoord moet worden ingevoerd bij die zoekactie, ook is van veel materiaal te zien hoe het omslag van een boek eruitziet. U kunt straks lijsten aanmaken van bronmateriaal waar u in geïnteresseerd bent en bibliografische noten downloaden voor uw onderzoek. Ook wordt het mogelijk om vanuit onze catalogus direct in WorldCat te kijken in welke bibliotheken het item nog meer beschikbaar is, of kunt u straks bijvoorbeeld vanuit onze catalogus specifiek zoeken op open source bronnen die wel binnen het onderwerp van uw onderzoek vallen, maar die wij niet in onze collectie hebben: vanuit onze catalogus bent u dan een muisklik verwijderd van deze online openbaar toegankelijke bronnen.

Zoals bij elke conversie naar een nieuw systeem, is de verwachting dat er hier of daar een fout kan zijn ontstaan. Ons team werkt de komende tijd daarom intensief aan het controleren van gegevens en het corrigeren van eventuele fouten die uit de conversie zijn voortgekomen. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak dat u hierbij zou kunnen ondervinden. Mocht u tegen fouten aanlopen in uw gegevens of elders in de catalogus, dan kunt u dit doorgeven via bibliotheek@zuidafrikahuis.nl onder vermelding van ‘WMS’, wij zullen dit dan z.s.m. oppakken.

Onze catalogus is voortaan te raadplegen via deze link: https://zuid-afrikahuis.on.worldcat.org/discovery

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons