Uit het Huis

Literary Globe op bezoek in het Zuid-Afrikahuis

3 september 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Barry Bannes

Delen:

Op 25 augustus 2020 is het boek Dit zijn geen aardige mensen van Andrew Harding in het Nederlands uitgegeven door uitgeverij Balans. Ter gelegenheid van deze lancering gaat het Zuid-Afrikahuis, in samenwerking met Literary Globe, op 29 september vanaf 18:30 in gesprek met de auteur middels een livestream.

Klik hier voor meer informatie over het evenement.

Ook kwam Liesl Olivier, van Literary Globe, onlangs op bezoek in het Huis om met ons in gesprek te gaan over de bibliotheek, het archief en de evenementen die het Huis organiseert.

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons