Bibliotheek

Wij zijn woensdag 30 september open!

24 september 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Wij zijn volgende week een extra dag open voor de aftrap van de Kinderboekenweek: kom woensdagmiddag 30 september langs tussen 12.00 en 17.00 uur en laat je kinderen Zuid-Afrikaanse kinderboeken uitkiezen!

We hebben onlangs een doos vol mooie nieuwe boeken ontvangen van uitgeverij Protea! Op dit moment brengen we alle jeugdliteratuur terug in open opstelling zodat kinderen vanaf de Kinderboekenweek eindelijk weer zelf kunnen grasduinen. Kinderen lenen gratis: kom je volgende week ook bij ons langs?

Onze gespecialiseerde collectie Zuid-Afrikaanse literatuur kan jaarlijks actueel blijven en groeien dankzij de vele schenkingen van Zuid-Afrikaanse uitgevers als Protea, Penguin Random House, NB-Publishers, Kraal uitgewers, Lapa en sinds kort ook Naledi! De Van Ewijck Stigting vergoedt hierbij de portokosten voor verscheping vanuit Zuid-Afrika. Van Nederlandse uitgevers krijgen we soms ook een nieuwe uitgave geschonken van boeken over Zuid-Afrikaanse taal en cultuur, zo ontvingen we dit jaar enkele boeken van Atlas Contact, Querido, Sterck & De Vreese en Brill. Het Zuid-Afrikahuis is de Van Ewijck Stigting en deze uitgevers stuk voor stuk ontzettend dankbaar voor deze samenwerking!

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons