Bibliotheek

Wij zijn woensdag 30 september open!

24 september 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Wij zijn volgende week een extra dag open voor de aftrap van de Kinderboekenweek: kom woensdagmiddag 30 september langs tussen 12.00 en 17.00 uur en laat je kinderen Zuid-Afrikaanse kinderboeken uitkiezen!

We hebben onlangs een doos vol mooie nieuwe boeken ontvangen van uitgeverij Protea! Op dit moment brengen we alle jeugdliteratuur terug in open opstelling zodat kinderen vanaf de Kinderboekenweek eindelijk weer zelf kunnen grasduinen. Kinderen lenen gratis: kom je volgende week ook bij ons langs?

Onze gespecialiseerde collectie Zuid-Afrikaanse literatuur kan jaarlijks actueel blijven en groeien dankzij de vele schenkingen van Zuid-Afrikaanse uitgevers als Protea, Penguin Random House, NB-Publishers, Kraal uitgewers, Lapa en sinds kort ook Naledi! De Van Ewijck Stigting vergoedt hierbij de portokosten voor verscheping vanuit Zuid-Afrika. Van Nederlandse uitgevers krijgen we soms ook een nieuwe uitgave geschonken van boeken over Zuid-Afrikaanse taal en cultuur, zo ontvingen we dit jaar enkele boeken van Atlas Contact, Querido, Sterck & De Vreese en Brill. Het Zuid-Afrikahuis is de Van Ewijck Stigting en deze uitgevers stuk voor stuk ontzettend dankbaar voor deze samenwerking!

Meer nieuws

21 maart 2024, Uit het Huis
Nieuwe medewerker in het Huis: Tara Neplenbroek
Mijn naam is Tara en sinds maart neem ik de communicatie en evenementen van het Zuid-Afrikahuis voor mijn rekening. Ik ben afgestudeerd als neerlandica en ik heb een grote passie voor literatuur en cultuur.
21 maart 2024, Actueel
Presentatie: The Role of Cinema in the Construction of the South African Empire, 1900-1960
Presentatie: The Role of Cinema in the Construction of the South African Empire, 1900-1960
19 maart 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Denique Smith
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In maart en april 2024 verblijft Denique Smith in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Over Denique Ek is Denique Smith en tans […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons