Bibliotheek

Wij zijn woensdag 30 september open!

24 september 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Wij zijn volgende week een extra dag open voor de aftrap van de Kinderboekenweek: kom woensdagmiddag 30 september langs tussen 12.00 en 17.00 uur en laat je kinderen Zuid-Afrikaanse kinderboeken uitkiezen!

We hebben onlangs een doos vol mooie nieuwe boeken ontvangen van uitgeverij Protea! Op dit moment brengen we alle jeugdliteratuur terug in open opstelling zodat kinderen vanaf de Kinderboekenweek eindelijk weer zelf kunnen grasduinen. Kinderen lenen gratis: kom je volgende week ook bij ons langs?

Onze gespecialiseerde collectie Zuid-Afrikaanse literatuur kan jaarlijks actueel blijven en groeien dankzij de vele schenkingen van Zuid-Afrikaanse uitgevers als Protea, Penguin Random House, NB-Publishers, Kraal uitgewers, Lapa en sinds kort ook Naledi! De Van Ewijck Stigting vergoedt hierbij de portokosten voor verscheping vanuit Zuid-Afrika. Van Nederlandse uitgevers krijgen we soms ook een nieuwe uitgave geschonken van boeken over Zuid-Afrikaanse taal en cultuur, zo ontvingen we dit jaar enkele boeken van Atlas Contact, Querido, Sterck & De Vreese en Brill. Het Zuid-Afrikahuis is de Van Ewijck Stigting en deze uitgevers stuk voor stuk ontzettend dankbaar voor deze samenwerking!

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons