Evenement

Winnaar uitreiking van de Scriptieprijs 2020: Natan De Coster

9 oktober 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Onlangs werd de winnaar van de scriptieprijs 2020 bekend gemaakt via onze livestream! Kijk hier de korte pitches van de 5 genomineerden, de bekendmaking van de winnaar en het gesprek met de panelleden terug:

Scriptieprijs 2020

Het Zuid-Afrikahuis introduceert een nieuw platform voor aanstormend talent. De masterscriptie krijgt nog te vaak niet het podium die zij verdient. Het Zuid-Afrikahuis plaatst de meest interessante masterscripties met betrekking tot Zuid-Afrika en de onderlinge verhoudingen tussen het land en Nederland daarom vanaf heden tweejaarlijks op een voetstuk. Kijk mee met de presentatie van de shortlist van vijf kandidaten en wees getuige van de uitreiking en bespreking van het winnende onderzoek van de Zuid-Afrikahuis Scriptieprijs 2020.

Er is terecht grote aandacht voor de doorwerking van geschiedenis in de hedendaagse samenleving. Van oost tot west en noord tot zuid, groeit de interesse voor de lastige omgang met het koloniale verleden.

Op de shortlist van de Scriptieprijs 2020 staan:

Ariska Bosch ‘Regarding Visuality: Understanding Apartheid Photography as a Tool for Resistence Through the Visual Turn in IR’

Natan De Coster ‘In Spite of One’s Self: Young Whites in South Africa and the Ethics of Radical Uncomfortability’

Rosa Deen ‘Contested Nature, Contested History: J.W.B. Gunning, the Transvaal Museum and the Making of White South Africa (1892-1913)’

Emma Kustermans ‘Wie haar hoort is verloren’. Twintig jaar Antjie Krog in Nederland’

Floor van Schie ‘Nature is What Happens Behind the Fences’: An etnographic account on the underlying dynamics of the different narratives of local communities around Acornhoek, Mpumalanga, South Africa, regarding their surrounding natural environment and its conservation’.

Gedurende de uitreiking is er ook een paneldiscussie met de scriptie winnaar en panelleden Jaymion Hendricks, van de Zuid-Afrikaanse ambassade, en Frans Kamsteeg, universitair hoofddocent Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Meer nieuws

8 april 2021, Evenement
Boeken uit het Huis: Deon Meyer en Peter Römer
Op donderdag 29 april is de derde ‘Boeken uit het Huis’ met ‘Donkerdrif’ van Deon Meyer.
8 april 2021, Evenement, Lezing
Lezing ‘Koeien en Kolonialisme’ met Michael Glover
Op donderdag 22 april is de lezing ‘Koeien en Kolonialisme’ door promovendus Michael Glover (University of the Free State, Bloemfontein en African Studies Centre, Leiden). Glover verblijft momenteel met een beurs van ons Studiefonds voor Zuid-Afrikaanse studenten in Nederland.
8 april 2021, Actueel
Die Afrikaanstaalmuseum: Dagkursus oor fotografie
Het Afrikaans Taalmuseum en Monument (ATM) organiseert een ontzettend leuke fotografiecursus in samenwerking met Peter Haarhoff. De workshop vindt plaats op vrijdag 30 april 2021, van 09:00 – 16:00 in Paarl.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons