Evenement

Winnaar uitreiking van de Scriptieprijs 2020: Natan De Coster

9 oktober 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Onlangs werd de winnaar van de scriptieprijs 2020 bekend gemaakt via onze livestream! Kijk hier de korte pitches van de 5 genomineerden, de bekendmaking van de winnaar en het gesprek met de panelleden terug:

Scriptieprijs 2020

Het Zuid-Afrikahuis introduceert een nieuw platform voor aanstormend talent. De masterscriptie krijgt nog te vaak niet het podium die zij verdient. Het Zuid-Afrikahuis plaatst de meest interessante masterscripties met betrekking tot Zuid-Afrika en de onderlinge verhoudingen tussen het land en Nederland daarom vanaf heden tweejaarlijks op een voetstuk. Kijk mee met de presentatie van de shortlist van vijf kandidaten en wees getuige van de uitreiking en bespreking van het winnende onderzoek van de Zuid-Afrikahuis Scriptieprijs 2020.

Er is terecht grote aandacht voor de doorwerking van geschiedenis in de hedendaagse samenleving. Van oost tot west en noord tot zuid, groeit de interesse voor de lastige omgang met het koloniale verleden.

Op de shortlist van de Scriptieprijs 2020 staan:

Ariska Bosch ‘Regarding Visuality: Understanding Apartheid Photography as a Tool for Resistence Through the Visual Turn in IR’

Natan De Coster ‘In Spite of One’s Self: Young Whites in South Africa and the Ethics of Radical Uncomfortability’

Rosa Deen ‘Contested Nature, Contested History: J.W.B. Gunning, the Transvaal Museum and the Making of White South Africa (1892-1913)’

Emma Kustermans ‘Wie haar hoort is verloren’. Twintig jaar Antjie Krog in Nederland’

Floor van Schie ‘Nature is What Happens Behind the Fences’: An etnographic account on the underlying dynamics of the different narratives of local communities around Acornhoek, Mpumalanga, South Africa, regarding their surrounding natural environment and its conservation’.

Gedurende de uitreiking is er ook een paneldiscussie met de scriptie winnaar en panelleden Jaymion Hendricks, van de Zuid-Afrikaanse ambassade, en Frans Kamsteeg, universitair hoofddocent Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Meer nieuws

13 juli 2022, Actueel
Antjie Krog wordt officier in de Belgische Kroonorde
De Belgische ambassadeur, Didier Vanderhasselt, reikte in de Kaap de titel Officier in de Kroonorde uit aan de Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog.
8 juli 2022, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanlie Stadler
Voor het eerst in bijna drie jaar mogen we weer een journalist van het Zuid-Afrikaanse Media24 ontvangen op de Keizersgracht.
6 juli 2022, Cultuur
Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa in Huis Marseille
Deze zomer in Amsterdam? Vanaf heden tot en met 4 augustus zijn er twee exposities te bezichtigen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa, in het Huis van Marseille.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons