Evenement

Winnaar uitreiking van de Scriptieprijs 2020: Natan De Coster

9 oktober 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Onlangs werd de winnaar van de scriptieprijs 2020 bekend gemaakt via onze livestream! Kijk hier de korte pitches van de 5 genomineerden, de bekendmaking van de winnaar en het gesprek met de panelleden terug:

Scriptieprijs 2020

Het Zuid-Afrikahuis introduceert een nieuw platform voor aanstormend talent. De masterscriptie krijgt nog te vaak niet het podium die zij verdient. Het Zuid-Afrikahuis plaatst de meest interessante masterscripties met betrekking tot Zuid-Afrika en de onderlinge verhoudingen tussen het land en Nederland daarom vanaf heden tweejaarlijks op een voetstuk. Kijk mee met de presentatie van de shortlist van vijf kandidaten en wees getuige van de uitreiking en bespreking van het winnende onderzoek van de Zuid-Afrikahuis Scriptieprijs 2020.

Er is terecht grote aandacht voor de doorwerking van geschiedenis in de hedendaagse samenleving. Van oost tot west en noord tot zuid, groeit de interesse voor de lastige omgang met het koloniale verleden.

Op de shortlist van de Scriptieprijs 2020 staan:

Ariska Bosch ‘Regarding Visuality: Understanding Apartheid Photography as a Tool for Resistence Through the Visual Turn in IR’

Natan De Coster ‘In Spite of One’s Self: Young Whites in South Africa and the Ethics of Radical Uncomfortability’

Rosa Deen ‘Contested Nature, Contested History: J.W.B. Gunning, the Transvaal Museum and the Making of White South Africa (1892-1913)’

Emma Kustermans ‘Wie haar hoort is verloren’. Twintig jaar Antjie Krog in Nederland’

Floor van Schie ‘Nature is What Happens Behind the Fences’: An etnographic account on the underlying dynamics of the different narratives of local communities around Acornhoek, Mpumalanga, South Africa, regarding their surrounding natural environment and its conservation’.

Gedurende de uitreiking is er ook een paneldiscussie met de scriptie winnaar en panelleden Jaymion Hendricks, van de Zuid-Afrikaanse ambassade, en Frans Kamsteeg, universitair hoofddocent Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Meer nieuws

19 september 2023, Actueel
Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future
Inspired by the enriching conversations generated during our Open the Archives! conference, The Zuid-Afrikahuis (ZAH) is glad to announce the launch of the ‘Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future’ event series.
18 september 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Carl Thomas
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In september en oktober 2023 verblijft Carl Thomas in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
11 september 2023, Cultuur
Africa Supernova
Kunsthal KAdE toont van 24 september 2023 t/m 7 januari 2024 de collectie Afrikaanse kunst van Carla en Pieter Schulting. In de afgelopen vijf jaar hebben zij een omvangrijke verzameling aangelegd van 170 kunstwerken van 154 kunstenaars uit 33 Afrikaanse landen en de Afrikaanse diaspora.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons