Persbericht

Boekpresentatie ‘De zeven levens van Abraham Kuyper’

12 oktober 2020
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

De zeven levens van Abraham Kuyper

Dit portret opent verrassende perspectieven op zeven van zijn kleurrijke levens. Voorop de avonturier: alpinist, wereldreiziger. Dan zijn beter bekende rollen: gevierd spreker, wetenschapper, activist, journalist en staatsman. Elk hoofdstuk is gebaseerd op nieuwe bronnen, telkens met biografische onthullingen.

Bewonderaars had hij meer dan tegenstanders, maar zijn gezworen vijanden vormden bijna de complete Nederlandse elite, de jonge koningin incluis. Tegelijk was hij de enige die internationaal werd gelauwerd als staatsman en met koningen en keizers dineerde.

Eén ding was hij zeker: de grootste splijtzwam die de Nederlandse geschiedenis heeft voortgebracht. Omstreden is hij altijd gebleven.

Boekpresentatie vrijdag 16 oktober 2020

Op 28 september 2020 verschijnt het boek ‘De zeven levens van Abraham Kuyper’ van Johan Snel. Uitgeverij Prometheus.

Het Neo-Calvinism Research Institute en de Christelijke Hogeschool Ede nodigen u van harte uit op vrijdag 16 oktober 2020 van 15:00 uur tot 17:30 uur voor de online boekpresentatie waarin we met onderwijs en politiek in gesprek gaan over Abraham Kuyper, de eerste democraat.

Na de overhandiging van het boek aan Kathleen Ferrier volgt een korte inleiding door de jubilaris. Sophie van Bijsterveld en Jan Schinkelshoek zullen een reactie op het boek geven, gevolgd door een forumgesprek o.l.v. George Harinck.

 
Programma vrijdag 16 oktober

·        Welkom door Herman Oevermans

·        Overhandiging boek aan Kathleen Ferrier, voorzitter Kuyperjaar

·        Minicollege door Johan Snel

·        Reactie door Sophie van Bijsterveld en Jan Schinkelshoek

·        Forumgesprek door George Harinck

Zoals u weet is het vanwege het huidige coronavirus van vitaal belang om sociaal contact te beperken. Daarom hebben we de beslissing genomen om de boekpresentatie ‘De zeven levens van Abraham Kuyper’ online doorgang te laten vinden.

Hier zal het reeds gecommuniceerde programma doorgang vinden waarbij u uitgenodigd bent om middels een livestream deel te nemen. 

Dit is de link voor de livestream:

https://youtu.be/GaiV6QMcMPE

Drs. Johan Snel is historicus en verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede als docent journalistiek en als onderzoeker bij het lectoraat Journalistiek & Communicatie.

Drs. Kathleen Ferrier is voorzitter van de UNESCO-Commissie. Van 2002 tot 2012 was zij lid van de Tweede Kamer voor het CDA.

Prof. dr. Sophie van Bijsterveld is hoogleraar Religie, recht en samenleving aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vanaf 2007-2019 was zij lid van de Eerste Kamer voor het CDA. 

Jan Schinkelshoek is politiek journalist, politiek commentator, politiek communicatieadviseur en politiek consulent. Van 2006 tot 2010 was hij lid van de Tweede Kamer voor het CDA.

Prof. dr. George Harinck bijzonder hoogleraar geschiedenis neocalvinisme aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken, Kampen en hoogleraar geschiedenis van het neocalvinisme aan de faculteiten Godgeleerdheid en Letteren van de Vrije Universiteit Amsterdam.


Meer nieuws

6 december 2023, Actueel
Nieuwe gasthoogleraar Université de Liège: Margriet van der Waal
De nieuwe gasthoogleraar voor het academisch jaar 2023-2024 aan de Université de Liège is Margriet van der Waal, associate professor Cultural Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.
5 december 2023, Uit het Huis
Wintersluiting 2023 – 2024
Beste bezoekers en Vrienden, Dit jaar zal de wintersluiting ingaan op 20 december en loopt tot 8 januari. Zo kunnen we u vanaf 8 januari weer vol energie en plezier begroeten aan de Keizersgracht 141-C!
28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons