Persbericht

Boekpresentatie ‘De zeven levens van Abraham Kuyper’

12 oktober 2020
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

De zeven levens van Abraham Kuyper

Dit portret opent verrassende perspectieven op zeven van zijn kleurrijke levens. Voorop de avonturier: alpinist, wereldreiziger. Dan zijn beter bekende rollen: gevierd spreker, wetenschapper, activist, journalist en staatsman. Elk hoofdstuk is gebaseerd op nieuwe bronnen, telkens met biografische onthullingen.

Bewonderaars had hij meer dan tegenstanders, maar zijn gezworen vijanden vormden bijna de complete Nederlandse elite, de jonge koningin incluis. Tegelijk was hij de enige die internationaal werd gelauwerd als staatsman en met koningen en keizers dineerde.

Eén ding was hij zeker: de grootste splijtzwam die de Nederlandse geschiedenis heeft voortgebracht. Omstreden is hij altijd gebleven.

Boekpresentatie vrijdag 16 oktober 2020

Op 28 september 2020 verschijnt het boek ‘De zeven levens van Abraham Kuyper’ van Johan Snel. Uitgeverij Prometheus.

Het Neo-Calvinism Research Institute en de Christelijke Hogeschool Ede nodigen u van harte uit op vrijdag 16 oktober 2020 van 15:00 uur tot 17:30 uur voor de online boekpresentatie waarin we met onderwijs en politiek in gesprek gaan over Abraham Kuyper, de eerste democraat.

Na de overhandiging van het boek aan Kathleen Ferrier volgt een korte inleiding door de jubilaris. Sophie van Bijsterveld en Jan Schinkelshoek zullen een reactie op het boek geven, gevolgd door een forumgesprek o.l.v. George Harinck.

 
Programma vrijdag 16 oktober

·        Welkom door Herman Oevermans

·        Overhandiging boek aan Kathleen Ferrier, voorzitter Kuyperjaar

·        Minicollege door Johan Snel

·        Reactie door Sophie van Bijsterveld en Jan Schinkelshoek

·        Forumgesprek door George Harinck

Zoals u weet is het vanwege het huidige coronavirus van vitaal belang om sociaal contact te beperken. Daarom hebben we de beslissing genomen om de boekpresentatie ‘De zeven levens van Abraham Kuyper’ online doorgang te laten vinden.

Hier zal het reeds gecommuniceerde programma doorgang vinden waarbij u uitgenodigd bent om middels een livestream deel te nemen. 

Dit is de link voor de livestream:

https://youtu.be/GaiV6QMcMPE

Drs. Johan Snel is historicus en verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede als docent journalistiek en als onderzoeker bij het lectoraat Journalistiek & Communicatie.

Drs. Kathleen Ferrier is voorzitter van de UNESCO-Commissie. Van 2002 tot 2012 was zij lid van de Tweede Kamer voor het CDA.

Prof. dr. Sophie van Bijsterveld is hoogleraar Religie, recht en samenleving aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vanaf 2007-2019 was zij lid van de Eerste Kamer voor het CDA. 

Jan Schinkelshoek is politiek journalist, politiek commentator, politiek communicatieadviseur en politiek consulent. Van 2006 tot 2010 was hij lid van de Tweede Kamer voor het CDA.

Prof. dr. George Harinck bijzonder hoogleraar geschiedenis neocalvinisme aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken, Kampen en hoogleraar geschiedenis van het neocalvinisme aan de faculteiten Godgeleerdheid en Letteren van de Vrije Universiteit Amsterdam.


Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons