Persbericht

Nieuwe collectiegids van de anti-apartheid en Zuidelijk Afrika collectie

19 november 2020
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) te Amsterdam herbergt een uitgebreide en goed ontsloten anti-apartheid en Zuidelijk Afrika collectie. Dit materiaal wordt veel geraadpleegd door onderzoekers, journalisten en andere geïnteresseerden uit de hele wereld.

Sinds kort is de nieuwe collectiegids te vinden op https://iisg.amsterdam/nl/collecties/bladeren/collectiegidsen/anti-apartheid-zuidelijk-afrika. Via deze link vindt u pdf-documenten die makkelijk online te raadplegen en te downloaden zijn en direct toegang geven tot de online inventarissen van deze archieven en collecties, evenals achtergrondinformatie over de anti-apartheid en Zuidelijk Afrika solidariteitsbeweging in Nederland en wereldwijd.

In augustus 2018 kwamen twee korte filmpjes van het IISG online waarin Kier Schuringa, senior archivist en voormalig anti-apartheid activist, uitleg geeft over de collectie en het belang daarvan. Die willen we u niet onthouden. Ze zijn terug te kijken op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ctRY4rNmyMU en https://www.youtube.com/watch?v=2PDVZfzccA4

Voor vragen over deze collectie kunt u zich wenden tot Kier Schuringa: ksc@iisg.nl

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons