Persbericht

Nieuwe collectiegids van de anti-apartheid en Zuidelijk Afrika collectie

19 november 2020
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) te Amsterdam herbergt een uitgebreide en goed ontsloten anti-apartheid en Zuidelijk Afrika collectie. Dit materiaal wordt veel geraadpleegd door onderzoekers, journalisten en andere geïnteresseerden uit de hele wereld.

Sinds kort is de nieuwe collectiegids te vinden op https://iisg.amsterdam/nl/collecties/bladeren/collectiegidsen/anti-apartheid-zuidelijk-afrika. Via deze link vindt u pdf-documenten die makkelijk online te raadplegen en te downloaden zijn en direct toegang geven tot de online inventarissen van deze archieven en collecties, evenals achtergrondinformatie over de anti-apartheid en Zuidelijk Afrika solidariteitsbeweging in Nederland en wereldwijd.

In augustus 2018 kwamen twee korte filmpjes van het IISG online waarin Kier Schuringa, senior archivist en voormalig anti-apartheid activist, uitleg geeft over de collectie en het belang daarvan. Die willen we u niet onthouden. Ze zijn terug te kijken op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ctRY4rNmyMU en https://www.youtube.com/watch?v=2PDVZfzccA4

Voor vragen over deze collectie kunt u zich wenden tot Kier Schuringa: ksc@iisg.nl

Meer nieuws

15 november 2021, Evenement
Boeken uit het Huis: Irma Joubert, ‘Een thuis in Afrika’
Tijdens de negende aflevering van ‘Boeken uit het Huis’ gaat Ingrid Glorie, freelance journalist en vertaler, in gesprek met Irma Joubert en met Dorienke de Vries, Jouberts vaste vertaler die een belangrijk aandeel heeft in het succes van Jouberts boeken in Nederland.
11 november 2021, Evenement
Footnotes – Intersectional Strategies in (South) Africa
Our new bi-monthly interdisciplinary program on changemaking voices in artwork, books, films and other media. We’ll be talking about black feminism, queerness, violence, mermaids, struggle, post memory, heritage, myth busting, empowerment, and image making.
2 november 2021, Evenement, Expositie
History’s footnote: on love and freedom
“To look at history through the lens of love and freedom is a daunting and liberating task.” But where do we understand this historical past to be situated? Is it within a backward linearity or in the expansive notions of cyclical temporality that many non-Western traditions offer?
4 november 2021, Evenement
Om erbij te horen: transtaligheid, saamhorigheid en het maken van Zuid-Afrikaanse sociale gemeenschappen
Op 11 en 12 november vindt in Amsterdam een symposium plaats dat wordt georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam (Leerstoel “Zuid-Afrikaanse literatuur, cultuur en geschiedenis”), de Universiteit van Gent (Gents Centrum voor Afrikaans en de studie van Zuid-Afrika) en het Zuid-Afrikahuis Nederland.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons