Persbericht

Nieuwe collectiegids van de anti-apartheid en Zuidelijk Afrika collectie

19 november 2020
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) te Amsterdam herbergt een uitgebreide en goed ontsloten anti-apartheid en Zuidelijk Afrika collectie. Dit materiaal wordt veel geraadpleegd door onderzoekers, journalisten en andere geïnteresseerden uit de hele wereld.

Sinds kort is de nieuwe collectiegids te vinden op https://iisg.amsterdam/nl/collecties/bladeren/collectiegidsen/anti-apartheid-zuidelijk-afrika. Via deze link vindt u pdf-documenten die makkelijk online te raadplegen en te downloaden zijn en direct toegang geven tot de online inventarissen van deze archieven en collecties, evenals achtergrondinformatie over de anti-apartheid en Zuidelijk Afrika solidariteitsbeweging in Nederland en wereldwijd.

In augustus 2018 kwamen twee korte filmpjes van het IISG online waarin Kier Schuringa, senior archivist en voormalig anti-apartheid activist, uitleg geeft over de collectie en het belang daarvan. Die willen we u niet onthouden. Ze zijn terug te kijken op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ctRY4rNmyMU en https://www.youtube.com/watch?v=2PDVZfzccA4

Voor vragen over deze collectie kunt u zich wenden tot Kier Schuringa: ksc@iisg.nl

Meer nieuws

13 juli 2022, Actueel
Antjie Krog wordt officier in de Belgische Kroonorde
De Belgische ambassadeur, Didier Vanderhasselt, reikte in de Kaap de titel Officier in de Kroonorde uit aan de Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog.
8 juli 2022, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanlie Stadler
Voor het eerst in bijna drie jaar mogen we weer een journalist van het Zuid-Afrikaanse Media24 ontvangen op de Keizersgracht.
6 juli 2022, Cultuur
Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa in Huis Marseille
Deze zomer in Amsterdam? Vanaf heden tot en met 4 augustus zijn er twee exposities te bezichtigen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa, in het Huis van Marseille.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons