Bibliotheek

Nieuwe aanwinsten in de bibliotheek

1 december 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

There’s always tomorrow
Abner Nyamende
Partridge, cop. 2015
ISBN 9781482805406

The story narrated in this book highlights the agonies suffered by ordinary people in apartheid South Africa, some of whom found themselves being welcomed back as heroes while all they did was flee from an unjust government. This is the story of Gebashe, who, as a school boy, was recruited by the organization of freedom fighters and ended up in Swaziland as a private doctor with an unhappy marriage.

Oop sirkel
De Waal Venter
Naledi, 2017
ISBN 9780928316735

Gedigte. Oop sirkel bestaan uit agt afdelings wat sowel stilisties as tematies geïntegreer is en waarvolgens daar herhaaldelik op mekaar ingespeel word na gelang van die spel met sirkels wat op mekaar inbuig om nuwe perspektiewe te open.

As sy weer kom
Marlize Hobbs
Naledi, 2018
ISBN 9781928426202

Marlize Hobbs se jongste roman raak roerende temas aan. Iza is ‘n lesbiese vrou en die leser volg haar soos wat sy die herinneringe van haar kindertyd en haar daaglikse ervarings in fyn besonderhede deel. Sy probeer sin maak van die lewe en span verskeie oorlewingsmeganismes in.

Bloed op die duine en ander verhale
Doc Immelman
Protea Boekhuis, 2018
ISBN 9781485309048

Doc Immelman is alombekend vir sy avontuur- en jagverhale. Erns Grundling noem hom “Namibie se eie Hemingway”. Bloed op die duine en ander verhale is ‘n keur uit sy kortverhale wat tussen 1955 en 1963 in Die Huisgenoot en Die Brandwag verskyn het.

Bruistablette vir die lewe
Susan Coetzer
Lux Verbi, 2018
ISBN 9780796320490

Die geliefde Susan Coetzer nooi jou saam op ‘n jaar lange geselsreis na groter lewensvreugde, egtheid en diepte in jou lewe as kind van die Here. Met ‘n kort boodskap vir elke dag, gebaseer op ‘n teksvers en aangevul met ‘n gebed, bied Bruistablette vir die lewe inspirasie en hoop aan die moderne vrou.

New South African review 6 : the crisis of inequality
Gilbert M. Khadiagala, Sarah Mosoetsa, Devan Pillay, Roger Southall (eds.)
Wits University Press, 2018
ISBN 9781776140558

Despite the transition from apartheid to democracy, South Africa is the most unequal country in the world. Its extremes of wealth and poverty undermine intensifying struggles for a better life for all.

The wide-ranging essays in this sixth volume of the New South African Review demonstrate how the consequences of inequality extend throughout society and the political economy, crippling the quest for social justice, polarising the politics, skewing economic outcomes and bringing devastating environmental consequences in their wake.

Meer nieuws

15 november 2021, Evenement
Boeken uit het Huis: Irma Joubert, ‘Een thuis in Afrika’
Tijdens de negende aflevering van ‘Boeken uit het Huis’ gaat Ingrid Glorie, freelance journalist en vertaler, in gesprek met Irma Joubert en met Dorienke de Vries, Jouberts vaste vertaler die een belangrijk aandeel heeft in het succes van Jouberts boeken in Nederland.
11 november 2021, Evenement
Footnotes – Intersectional Strategies in (South) Africa
Our new bi-monthly interdisciplinary program on changemaking voices in artwork, books, films and other media. We’ll be talking about black feminism, queerness, violence, mermaids, struggle, post memory, heritage, myth busting, empowerment, and image making.
2 november 2021, Evenement, Expositie
History’s footnote: on love and freedom
“To look at history through the lens of love and freedom is a daunting and liberating task.” But where do we understand this historical past to be situated? Is it within a backward linearity or in the expansive notions of cyclical temporality that many non-Western traditions offer?
4 november 2021, Evenement
Om erbij te horen: transtaligheid, saamhorigheid en het maken van Zuid-Afrikaanse sociale gemeenschappen
Op 11 en 12 november vindt in Amsterdam een symposium plaats dat wordt georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam (Leerstoel “Zuid-Afrikaanse literatuur, cultuur en geschiedenis”), de Universiteit van Gent (Gents Centrum voor Afrikaans en de studie van Zuid-Afrika) en het Zuid-Afrikahuis Nederland.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons