Bibliotheek

Nieuwe aanwinsten in de bibliotheek

1 december 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

There’s always tomorrow
Abner Nyamende
Partridge, cop. 2015
ISBN 9781482805406

The story narrated in this book highlights the agonies suffered by ordinary people in apartheid South Africa, some of whom found themselves being welcomed back as heroes while all they did was flee from an unjust government. This is the story of Gebashe, who, as a school boy, was recruited by the organization of freedom fighters and ended up in Swaziland as a private doctor with an unhappy marriage.

Oop sirkel
De Waal Venter
Naledi, 2017
ISBN 9780928316735

Gedigte. Oop sirkel bestaan uit agt afdelings wat sowel stilisties as tematies geïntegreer is en waarvolgens daar herhaaldelik op mekaar ingespeel word na gelang van die spel met sirkels wat op mekaar inbuig om nuwe perspektiewe te open.

As sy weer kom
Marlize Hobbs
Naledi, 2018
ISBN 9781928426202

Marlize Hobbs se jongste roman raak roerende temas aan. Iza is ‘n lesbiese vrou en die leser volg haar soos wat sy die herinneringe van haar kindertyd en haar daaglikse ervarings in fyn besonderhede deel. Sy probeer sin maak van die lewe en span verskeie oorlewingsmeganismes in.

Bloed op die duine en ander verhale
Doc Immelman
Protea Boekhuis, 2018
ISBN 9781485309048

Doc Immelman is alombekend vir sy avontuur- en jagverhale. Erns Grundling noem hom “Namibie se eie Hemingway”. Bloed op die duine en ander verhale is ‘n keur uit sy kortverhale wat tussen 1955 en 1963 in Die Huisgenoot en Die Brandwag verskyn het.

Bruistablette vir die lewe
Susan Coetzer
Lux Verbi, 2018
ISBN 9780796320490

Die geliefde Susan Coetzer nooi jou saam op ‘n jaar lange geselsreis na groter lewensvreugde, egtheid en diepte in jou lewe as kind van die Here. Met ‘n kort boodskap vir elke dag, gebaseer op ‘n teksvers en aangevul met ‘n gebed, bied Bruistablette vir die lewe inspirasie en hoop aan die moderne vrou.

New South African review 6 : the crisis of inequality
Gilbert M. Khadiagala, Sarah Mosoetsa, Devan Pillay, Roger Southall (eds.)
Wits University Press, 2018
ISBN 9781776140558

Despite the transition from apartheid to democracy, South Africa is the most unequal country in the world. Its extremes of wealth and poverty undermine intensifying struggles for a better life for all.

The wide-ranging essays in this sixth volume of the New South African Review demonstrate how the consequences of inequality extend throughout society and the political economy, crippling the quest for social justice, polarising the politics, skewing economic outcomes and bringing devastating environmental consequences in their wake.

Meer nieuws

13 juli 2022, Actueel
Antjie Krog wordt officier in de Belgische Kroonorde
De Belgische ambassadeur, Didier Vanderhasselt, reikte in de Kaap de titel Officier in de Kroonorde uit aan de Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog.
8 juli 2022, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanlie Stadler
Voor het eerst in bijna drie jaar mogen we weer een journalist van het Zuid-Afrikaanse Media24 ontvangen op de Keizersgracht.
6 juli 2022, Cultuur
Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa in Huis Marseille
Deze zomer in Amsterdam? Vanaf heden tot en met 4 augustus zijn er twee exposities te bezichtigen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa, in het Huis van Marseille.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons