Bibliotheek

‘Koloniaal Kaapstad in 1751-1752’ nu verkrijgbaar in het Zuid-Afrikahuis

8 december 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Het nieuwe boek ‘Koloniaal Kaapstad in 1751-1752’ (paperback, € 14,95 ex. verzendkosten) van dr. G. J. Schutte is nu verkrijgbaar via onze website of in de bibliotheek van het Zuid-Afrikahuis.

Over Koloniaal Kaapstad in 1751-1752, Brieven van de tantes Ten Damme aan hun nichtjes Swellengrebel
Een tiental brieven stuurden de zusters Willemina en Constantia ten Damme in 1751-1752 uit Kaapstad aan hun nichtjes in Nederland. Zij schreven over hun dagelijkse bezigheden, ontmoetingen en gesprekken. Kaapstad, verversingshaven voor de VOC-schepen, was midden 18e eeuw een stad van ambtenaren, soldaten, matrozen, middenstanders, ambachtslieden, boeren, rijken en armen, vrijen en onvrijen. Mensen die uit alle delen van Europa, Azië en Afrika afkomstig waren of hier geboren waren, christenen en niet-christenen. Deze brieven plaatsen ons midden in een multiraciale, multiculturele, koloniale samenleving.

U kunt hier het boek bestellen

Meer nieuws

8 april 2021, Evenement
Boeken uit het Huis: Deon Meyer en Peter Römer
Op donderdag 29 april is de derde ‘Boeken uit het Huis’ met ‘Donkerdrif’ van Deon Meyer.
8 april 2021, Evenement, Lezing
Lezing ‘Koeien en Kolonialisme’ met Michael Glover
Op donderdag 22 april is de lezing ‘Koeien en Kolonialisme’ door promovendus Michael Glover (University of the Free State, Bloemfontein en African Studies Centre, Leiden). Glover verblijft momenteel met een beurs van ons Studiefonds voor Zuid-Afrikaanse studenten in Nederland.
8 april 2021, Actueel
Die Afrikaanstaalmuseum: Dagkursus oor fotografie
Het Afrikaans Taalmuseum en Monument (ATM) organiseert een ontzettend leuke fotografiecursus in samenwerking met Peter Haarhoff. De workshop vindt plaats op vrijdag 30 april 2021, van 09:00 – 16:00 in Paarl.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons