Uit het Huis

Bericht uit het Huis

30 december 2020
Auteur: Angelie Sens
Foto:

Delen:

2020 loopt ten einde. Het is een uitzonderlijk jaar geweest. Met maatregelen die onze levens soms ontwrichtten, maar die de meeste van ons gelaten aanvaard hebben omdat ze nodig waren én nog steeds zijn, om ziekte en dood af te wenden. 2020 was ook uitzonderlijk omdat Covid-19 ons gemeenschapsgevoel versterkt heeft, de solidariteit met anderen, mensen die het moeilijk hebben, vergroot heeft. Laten we dit vasthouden en tot het ‘nieuwe normaal’ maken.

Terugkijkend op 2020 heeft het Zuid-Afrikahuis ondanks alle beperkingen mooie en spannende activiteiten ontplooid waar wij trots op kunnen zijn en waarvan u hopelijk genoten heeft. Op ons Youtube kanaal kunt u onze symposia, boekpresentaties en -besprekingen, en tentoonstellingen vinden. U bepaalt zelf wanneer en hoe vaak u deze (terug)kijkt.

In het nieuwe jaar gaan wij onverdroten voort met het verzorgen van evenementen en activiteiten die u en ons interesseren. We hopen van harte dat we u op enig moment in 2021 weer kunnen ontvangen in ons prachtige pand aan de Keizersgracht 141-c te Amsterdam. In de tussentijd blijven wij digitale programma’s maken en aanbieden, zoals u inmiddels van ons gewend bent. En in 2021 kunt u uiteraard steeds gebruikmaken van onze bibliotheekfaciliteiten in wat voor vorm dan ook.  

Zoals we in het vorige nummer van Spectrum al aankondigden is het Zuid-Afrikahuis een aantal weken gesloten. Dit kerstreces is ingegaan op maandag 21 december 2020. Door de aangescherpte Covid-19-maatregelen zijn wij zeker tot en met 18 januari 2021 voor bezoekers gesloten. Maar reeds vanaf maandag 11 januari 2021 beantwoordt ons team uw vragen weer en kunt u gebruikmaken van ons ophaal-/afleverpunt voor boeken uit de bibliotheek. 

Voor onze trouwe Vrienden en Vriendinnen organiseren wij elk jaar een Nieuwjaarsreceptie in januari. In 2021 zullen we helaas genoodzaakt zijn om deze op digitale wijze vorm te geven. Noteer alvast de datum en tijdstip: op zaterdag 23 januari 2021 zien wij u graag vanaf 16.00 uur in de virtuele wereld om het glas te heffen op het nieuwe jaar, dat hopelijk hele andere, betere en fijnere dingen in petto heeft dan het huidige. 

U ontvangt van ons in januari nadere informatie over hoe u de Nieuwjaarsreceptie kunt bijwonen.

Zoals altijd: houdt onze website in de gaten voor het laatste nieuws en eventuele wijzigingen in openingstijden en activiteiten.

Blijf gezond en wees voorzichtig en blijf ons steunen! Waarvoor nogmaals veel dank.

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons