Actueel

De slavernij in Oost en West. Het hoognodige onderzoek over het slavernijverleden van Amsterdam

11 januari 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Het werd tijd dat Amsterdam in reine kwam met het slavernijverleden, besloot de Amsterdamse gemeenteraad in 2019. Voordat er dergelijke uitspraken konden worden gedaan, moest er eerst een onderzoek komen. De slavernij in Oost en West is hier het product van. De bundel verscheen in het najaar van 2020.

Lees hier het hele artikel.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons