Actueel

Prof. Marleen Dekker wordt nieuwe directeur van het African Studies Centrum Leiden

4 februari 2021
Auteur: Persbericht
Foto: Marleen Dekker / foto door: Sandra Hazenberg

Delen:

Prof. Marleen Dekker is aangesteld als de nieuwe directeur van het African Studies Centrum Leiden. Op 1 april treedt Dekker in haar nieuwe functie en is benoemd voor een periode van vier jaar. Marleen Dekker is hoogleraar Inclusieve Ontwikkeling in Afrika. Zij volgt prof.dr. Jan-Bart Gewald op, die verder gaat als hoogleraar Afrikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden en senior onderzoeker aan het ASCL.

Lees hier het volledige artikel.

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons