Actueel

Gratis toegang tot Africa Knows!

5 februari 2021
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

De laatste maand is aangebroken van de drie maanden durende Afrika Knows! conferentie. Leuke tip! Want vanaf nu kunt u zich gratis registreren, en deelnemen. Daarnaast is het mogelijk om de conferentie te steunen met de ‘supporter option’.

Zie de aanmeldpagina voor de mogelijkheden.


Over de conferentie

De Afrikaanse universiteiten, onderzoeksinstellingen en andere kennisbureaus hebben de afgelopen jaren een enorme verandering doorgemaakt. De groeiende vraag naar wetenschappelijke vormen van kennis en naar hoger onderwijs heeft velen van hen ertoe aangezet om snel uit te breiden en een combinatie van gedurfde initiatieven en institutionele, wetenschappelijke en educatieve creativiteit te tonen. Ook zijn er nieuwe kennisorganisaties opgericht met bijvoorbeeld banden met religieuze groeperingen of met de private sector. ‘Dekoloniseren van de academie’ is een sterke roep geworden binnen en buiten het continent. Eurocentrisme wordt in toenemende mate in twijfel getrokken, terwijl de roep om ‘naar het Oosten kijken’ en ‘in Afrika kijken’ in een stroomversnelling komt.

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons