Actueel

Gratis toegang tot Africa Knows!

5 februari 2021
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

De laatste maand is aangebroken van de drie maanden durende Afrika Knows! conferentie. Leuke tip! Want vanaf nu kunt u zich gratis registreren, en deelnemen. Daarnaast is het mogelijk om de conferentie te steunen met de ‘supporter option’.

Zie de aanmeldpagina voor de mogelijkheden.


Over de conferentie

De Afrikaanse universiteiten, onderzoeksinstellingen en andere kennisbureaus hebben de afgelopen jaren een enorme verandering doorgemaakt. De groeiende vraag naar wetenschappelijke vormen van kennis en naar hoger onderwijs heeft velen van hen ertoe aangezet om snel uit te breiden en een combinatie van gedurfde initiatieven en institutionele, wetenschappelijke en educatieve creativiteit te tonen. Ook zijn er nieuwe kennisorganisaties opgericht met bijvoorbeeld banden met religieuze groeperingen of met de private sector. ‘Dekoloniseren van de academie’ is een sterke roep geworden binnen en buiten het continent. Eurocentrisme wordt in toenemende mate in twijfel getrokken, terwijl de roep om ‘naar het Oosten kijken’ en ‘in Afrika kijken’ in een stroomversnelling komt.

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons