Actueel

Vanavond première van ‘Nieuw licht’ – Het Rijksmuseum en de slavernij

15 februari 2021
Auteur: Persbericht
Foto: Rijksmuseum

Delen:

Op 15 februari om 20:25 uur is de première van de documentaire ‘Nieuw Licht’ op NPO2 te zien. Daarnaast is vandaag het boek Slavernij verschenen. Met de documentaire en het boek krijgt u alvast een voorproefje van de tentoonstelling Slavernij, die te bezoeken is zodra de musea weer opengaan. Mocht u de documentaire vanavond missen, geen zorgen, ‘Nieuw Licht’ is na vanavond te zien op NPO Start.

Voor meer informatie over de documentaire ‘Nieuw Licht’ en om deze te kijken, klik hier.

Voor meer informatie over het boek Slavernij en om deze aan te schaffen, klik hier.

Bekijk hier het introductiefilmpje van de tentoonstelling ‘Slavernij’.

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons