Actueel

De podcasts van VECTIS: ‘Het Afrikaans belicht’

16 februari 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Hemelbesem

Delen:

De organisatie VECTIS brengt Nederland en Zuid-Afrika dichter bij elkaar door nadruk te leggen op de taalverwantschap tussen het Afrikaans en het Nederlands. Centraal binnen VECTIS staat inclusiviteit en diversiteit. Het uitgangspunt van VECTIS is dat het Afrikaans de moedertaal is van 7 miljoen mensen die enorm divers zijn, naast de vele miljoenen tweede en derde taalsprekers van het Afrikaans. VECTIS legt de focus op initiatieven gericht op onderwijs, media en mobiliteit.

In de podcasts van VECTIS, ‘Het Afrikaans belicht’, staat de passie voor de taal Afrikaans centraal. Met sprekers als zanger Stef Bos, dichter Alfred Schaffer en hoogleraar Yves T’Sjoen wordt het Afrikaans vanuit verschillende thema’s benaderd. In de vijfde podcast, die binnenkort verschijnt, is de Zuid-Afrikaanse rapper Hemelbesem te gast.

Voor meer inhoudelijke informatie over de podcasts en om deze (gratis!) te beluisteren kunt u naar de website van VECTIS gaan.

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons