Actueel

De podcasts van VECTIS: ‘Het Afrikaans belicht’

16 februari 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Hemelbesem

Delen:

De organisatie VECTIS brengt Nederland en Zuid-Afrika dichter bij elkaar door nadruk te leggen op de taalverwantschap tussen het Afrikaans en het Nederlands. Centraal binnen VECTIS staat inclusiviteit en diversiteit. Het uitgangspunt van VECTIS is dat het Afrikaans de moedertaal is van 7 miljoen mensen die enorm divers zijn, naast de vele miljoenen tweede en derde taalsprekers van het Afrikaans. VECTIS legt de focus op initiatieven gericht op onderwijs, media en mobiliteit.

In de podcasts van VECTIS, ‘Het Afrikaans belicht’, staat de passie voor de taal Afrikaans centraal. Met sprekers als zanger Stef Bos, dichter Alfred Schaffer en hoogleraar Yves T’Sjoen wordt het Afrikaans vanuit verschillende thema’s benaderd. In de vijfde podcast, die binnenkort verschijnt, is de Zuid-Afrikaanse rapper Hemelbesem te gast.

Voor meer inhoudelijke informatie over de podcasts en om deze (gratis!) te beluisteren kunt u naar de website van VECTIS gaan.

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons