Actueel

Foto-expositie Zanele Muholi tot 3 april 2021 in Stevenson Gallery, Amsterdam

8 maart 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Stevenson Gallery

Delen:

De prints en fotografische muurschilderingen in deze expositie geven toegang tot het werk van Zuid-Afrikaanse fotograaf en activist Zanele Muholi in het licht van de nieuwe reisrestricties. Deze recente en niet eerder getoonde foto’s uit Somnyama Ngonyama (Muholi’s monografie) zet de discussie over ‘race and politics’ in historische- en fotografie archieven voort.

De tentoonstelling is t/m 3 april 2021.

Vanaf 4 maart is het mogelijk om de expositie op afspraak te bezoeken in Stevenson Gallery, Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons