Actueel

Spui 25 NIAS Talk: ‘Rethinking Colonial Cartography’

8 maart 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Spui 25

Delen:

Aankomende maandag 15 maart presenteert Spui 25 de NIAS Talk ‘Rethinking Colonial Cartography’, van 20:00 – 21:30. Tijdens de lezing worden negentiende-eeuwse mappen van Zuid-Afrika onderzocht die gemaakt en samengesteld zijn door Europese kolonisten. Veel kolonisten die zich vestigden in het gebied wat wij nu kennen als Zuid-Afrika voelden de behoefte om het land in map te brengen, om het zo te ‘kennen’. Maar wat komt er aan het licht als deze koloniale mappen worden gelezen als tekst?

Bent u benieuwd naar wat deze koloniale mappen gaan verhullen? Meldt u zich dan aan bij Spui 25 om de digitale lezing bij te wonen.

Voor meer informatie, klik hier.

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons