Actueel

Spui 25 NIAS Talk: ‘Rethinking Colonial Cartography’

8 maart 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Spui 25

Delen:

Aankomende maandag 15 maart presenteert Spui 25 de NIAS Talk ‘Rethinking Colonial Cartography’, van 20:00 – 21:30. Tijdens de lezing worden negentiende-eeuwse mappen van Zuid-Afrika onderzocht die gemaakt en samengesteld zijn door Europese kolonisten. Veel kolonisten die zich vestigden in het gebied wat wij nu kennen als Zuid-Afrika voelden de behoefte om het land in map te brengen, om het zo te ‘kennen’. Maar wat komt er aan het licht als deze koloniale mappen worden gelezen als tekst?

Bent u benieuwd naar wat deze koloniale mappen gaan verhullen? Meldt u zich dan aan bij Spui 25 om de digitale lezing bij te wonen.

Voor meer informatie, klik hier.

Meer nieuws

22 februari 2024, Persbericht
Schrijversbezoek: Ontmoeting met schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer
Dit jaar verschijnt de Nederlandse vertaling van de roman Kompoun van de Zuid-Afrikaanse schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer. Na vier dichtbundels is dit haar eerste roman, die oorspronkelijk in 2021 in het Afrikaans uitkwam. Zowel de vier dichtbundels als de roman zijn naar het Nederlands vertaald door Alfred Schaffer. Op 8 maart komt Kamfer naar de UB Leiden om voor te lezen uit haar roman en over haar werk als schrijver en dichter in gesprek te gaan.
12 februari 2024, Uit het Huis
Wij zoeken een coördinator voor de literaire leeskring!
De leeskring van het Zuid-Afrikahuis bestaat al sinds 2002. Acht keer per jaar komt een aantal mensen bijeen om een boek te bespreken. Meestal is dat een Afrikaanse roman, een enkele keer is het een Afrikaanse dicht- of verhalenbundel en soms is het een Engelstalig boek. Ook worden er Nederlandse romans besproken waarin de relatie Nederland˗Zuid-Afrika centraal staat.
5 februari 2024, Actueel
Reserveer een plek voor de halve finale Nigeria – Zuid-Afrika
Ziggo Sport zoekt naar fans van Bafana Bafana! Het voetbalteam staat deze woensdag in de halve finale en speelt tegen Nigeria in de Africa Cup. Ziggo Sport organiseert een Voetbal Café in Hilversum waar met een grote groep fans de wedstrijd bekeken zal worden.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons