Actueel

Terugkijken: Auteur Tsitsi Dangarembga ontvangt PEN Award for Freedom of Expression

8 maart 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Winternachten

Delen:

Het hele programma van de Winternachten Festival 2021 is gratis terug te zien via het Writers Unlimited YouTube-kanaal. Onderdeel hiervan was de PEN Award for Freedom of Expression uitreiking die naar Tsitsi Dangarembga ging. Met de uitreiking krijgt Dangarembga erkenning voor haar uitzonderlijke inzet en werk in de strijd voor de vrijheid van meningsuiting. Daarnaast gaat de auteur in gesprek over haar boek This Mourning Body, en spreekt zij over haar betekenis van ‘wij’ in de naoorlogse samenleving van Zimbabwe.

Voor meer informatie, en om de ‘It’s Up to Us & PEN Award’ uitzending te zien, klik hier.

Meer nieuws

6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]
9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons