Actueel

Terugkijken: Auteur Tsitsi Dangarembga ontvangt PEN Award for Freedom of Expression

8 maart 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Winternachten

Delen:

Het hele programma van de Winternachten Festival 2021 is gratis terug te zien via het Writers Unlimited YouTube-kanaal. Onderdeel hiervan was de PEN Award for Freedom of Expression uitreiking die naar Tsitsi Dangarembga ging. Met de uitreiking krijgt Dangarembga erkenning voor haar uitzonderlijke inzet en werk in de strijd voor de vrijheid van meningsuiting. Daarnaast gaat de auteur in gesprek over haar boek This Mourning Body, en spreekt zij over haar betekenis van ‘wij’ in de naoorlogse samenleving van Zimbabwe.

Voor meer informatie, en om de ‘It’s Up to Us & PEN Award’ uitzending te zien, klik hier.

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons