Actueel

Woordfees Kunstenaarsweek 6 – 11 april 2021

15 maart 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Woordfees

Delen:

In de eerste Toyota US Woordfees Kunstenaarsweek krijgen kunstenaars de kans om hun vaardigheden, ideeën en concepten aan te scherpen onder begeleiding van toonaangevende facilitators, waaronder theatermakers Andrew Buckland en Sylvaine Strike, danser-choreograaf Gregory Maqoma en dichter en podium kunstenaar Jolyn Phillips.

De Toyota SU Woordfees Kunstenaarsweek wordt van 6 tot 11 april 2021 in Stellenbosch gepresenteerd in samenwerking met Stellenbosch University, NATi, kykNET, Tribuo, Toyota en andere partners.

Tijdens een zesdaags workshopprogramma nemen de geselecteerde kunstenaars deel aan een reeks workshops, seminars, creatieve projecten en mogelijkheden voor zelfonderzoek en reflectie.

Van alle deelnemers wordt verwacht dat ze in samenwerking met de andere deelnemers en disciplines een projectconcept ontwikkelen. Deze nieuwe concepten zullen, als de dan geldende Covid-protocollen het toelaten, aan het einde van de Kunstenaarsweek gepresenteerd worden als live optredens in onconventionele ruimtes in Stellenbosch. Op die manier kan de Kunstenaarsweek hopelijk ook de stad nieuw leven inblazen die zwaar is getroffen door de pandemie en het daarmee gepaard gaande koopkrachtverlies en toerisme.

Lees het volledige artikel hier.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons