Evenement

Zandra Bezuidenhout oor Alfred Schaffer, De poëtische werelden van Zuid-Afrika, Nederland en Vlaanderen

15 maart 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Vanwege technische problemen kon Zandra Bezuidenhout niet deelnemen aan het digitaal symposium met Alfred Schaffer wat 4 maart j.l. plaatsvond. Zandra Bezuidenhout was oorspronkelijk één van de gesprekspartners tijdens het symposium, en heeft destijds helaas niet haar inzichten met ons kunnen delen. Maar niet getreurd! U kunt Zandra’s bespreking over Schaffer bekijken via ons YouTube-kanaal.

Zandra Bezuidenhout is een Zuid-Afrikaanse dichter, vertaler, en literair criticus. Eén van haar vertalingen is het boek Mens Dier Ding, geschreven door Schaffer. Wat kunt u verwachten van deze digitale bespreking? Bezuidenhout beantwoordt de vragen die haar gesteld zouden zijn tijdens het digitaal symposium. Zij spreekt voornamelijk over haar vertaalwerk, en in het bijzonder haar vertaling van Mens Dier Ding. Bezuidenhout vertelt in haar bespreking over de verschillende aspecten van haar vertaalstrategie. Denk hierbij aan de keuze voor de tekst, maar ook hoe je een veeleisend project kan aanpakken.

Wilt u het hele programma van 4 maart terugkijken? Het evenement is te bekijken via ons YouTube-kanaal.

Meer nieuws

19 september 2023, Actueel
Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future
Inspired by the enriching conversations generated during our Open the Archives! conference, The Zuid-Afrikahuis (ZAH) is glad to announce the launch of the ‘Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future’ event series.
18 september 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Carl Thomas
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In september en oktober 2023 verblijft Carl Thomas in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
11 september 2023, Cultuur
Africa Supernova
Kunsthal KAdE toont van 24 september 2023 t/m 7 januari 2024 de collectie Afrikaanse kunst van Carla en Pieter Schulting. In de afgelopen vijf jaar hebben zij een omvangrijke verzameling aangelegd van 170 kunstwerken van 154 kunstenaars uit 33 Afrikaanse landen en de Afrikaanse diaspora.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons