Evenement

Zandra Bezuidenhout oor Alfred Schaffer, De poëtische werelden van Zuid-Afrika, Nederland en Vlaanderen

15 maart 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Vanwege technische problemen kon Zandra Bezuidenhout niet deelnemen aan het digitaal symposium met Alfred Schaffer wat 4 maart j.l. plaatsvond. Zandra Bezuidenhout was oorspronkelijk één van de gesprekspartners tijdens het symposium, en heeft destijds helaas niet haar inzichten met ons kunnen delen. Maar niet getreurd! U kunt Zandra’s bespreking over Schaffer bekijken via ons YouTube-kanaal.

Zandra Bezuidenhout is een Zuid-Afrikaanse dichter, vertaler, en literair criticus. Eén van haar vertalingen is het boek Mens Dier Ding, geschreven door Schaffer. Wat kunt u verwachten van deze digitale bespreking? Bezuidenhout beantwoordt de vragen die haar gesteld zouden zijn tijdens het digitaal symposium. Zij spreekt voornamelijk over haar vertaalwerk, en in het bijzonder haar vertaling van Mens Dier Ding. Bezuidenhout vertelt in haar bespreking over de verschillende aspecten van haar vertaalstrategie. Denk hierbij aan de keuze voor de tekst, maar ook hoe je een veeleisend project kan aanpakken.

Wilt u het hele programma van 4 maart terugkijken? Het evenement is te bekijken via ons YouTube-kanaal.

Meer nieuws

20 oktober 2021, Evenement
Boeken uit het Huis: Annemarié van Niekerk, ‘Om het hart terug te brengen’
Op 28 oktober gaat niemand minder dan Adriaan van Dis met Annemarié van Niekerk in gesprek over Om het hart terug te brengen.
20 oktober 2021, Evenement
‘Een stem uit de stilte’. Karel Schoeman (1939-2017)
Op dinsdag 26 oktober kunt een symposium gewijd aan Karel Schoeman (1939-2017).
14 oktober 2021, Evenement
Poëzieavond: Antjie Krog en De Klimaatdichters
Een online poëzieavond met Antjie Krog en Klimaatdichters Moya De Feyter en Saskia Stehouwer. Voertaal: Nederlands/Afrikaans

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons