Evenement

Zandra Bezuidenhout oor Alfred Schaffer, De poëtische werelden van Zuid-Afrika, Nederland en Vlaanderen

15 maart 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Vanwege technische problemen kon Zandra Bezuidenhout niet deelnemen aan het digitaal symposium met Alfred Schaffer wat 4 maart j.l. plaatsvond. Zandra Bezuidenhout was oorspronkelijk één van de gesprekspartners tijdens het symposium, en heeft destijds helaas niet haar inzichten met ons kunnen delen. Maar niet getreurd! U kunt Zandra’s bespreking over Schaffer bekijken via ons YouTube-kanaal.

Zandra Bezuidenhout is een Zuid-Afrikaanse dichter, vertaler, en literair criticus. Eén van haar vertalingen is het boek Mens Dier Ding, geschreven door Schaffer. Wat kunt u verwachten van deze digitale bespreking? Bezuidenhout beantwoordt de vragen die haar gesteld zouden zijn tijdens het digitaal symposium. Zij spreekt voornamelijk over haar vertaalwerk, en in het bijzonder haar vertaling van Mens Dier Ding. Bezuidenhout vertelt in haar bespreking over de verschillende aspecten van haar vertaalstrategie. Denk hierbij aan de keuze voor de tekst, maar ook hoe je een veeleisend project kan aanpakken.

Wilt u het hele programma van 4 maart terugkijken? Het evenement is te bekijken via ons YouTube-kanaal.

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons