Evenement

Zandra Bezuidenhout oor Alfred Schaffer, De poëtische werelden van Zuid-Afrika, Nederland en Vlaanderen

15 maart 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Vanwege technische problemen kon Zandra Bezuidenhout niet deelnemen aan het digitaal symposium met Alfred Schaffer wat 4 maart j.l. plaatsvond. Zandra Bezuidenhout was oorspronkelijk één van de gesprekspartners tijdens het symposium, en heeft destijds helaas niet haar inzichten met ons kunnen delen. Maar niet getreurd! U kunt Zandra’s bespreking over Schaffer bekijken via ons YouTube-kanaal.

Zandra Bezuidenhout is een Zuid-Afrikaanse dichter, vertaler, en literair criticus. Eén van haar vertalingen is het boek Mens Dier Ding, geschreven door Schaffer. Wat kunt u verwachten van deze digitale bespreking? Bezuidenhout beantwoordt de vragen die haar gesteld zouden zijn tijdens het digitaal symposium. Zij spreekt voornamelijk over haar vertaalwerk, en in het bijzonder haar vertaling van Mens Dier Ding. Bezuidenhout vertelt in haar bespreking over de verschillende aspecten van haar vertaalstrategie. Denk hierbij aan de keuze voor de tekst, maar ook hoe je een veeleisend project kan aanpakken.

Wilt u het hele programma van 4 maart terugkijken? Het evenement is te bekijken via ons YouTube-kanaal.

Meer nieuws

21 maart 2024, Uit het Huis
Nieuwe medewerker in het Huis: Tara Neplenbroek
Mijn naam is Tara en sinds maart neem ik de communicatie en evenementen van het Zuid-Afrikahuis voor mijn rekening. Ik ben afgestudeerd als neerlandica en ik heb een grote passie voor literatuur en cultuur.
21 maart 2024, Actueel
Presentatie: The Role of Cinema in the Construction of the South African Empire, 1900-1960
Presentatie: The Role of Cinema in the Construction of the South African Empire, 1900-1960
19 maart 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Denique Smith
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In maart en april 2024 verblijft Denique Smith in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Over Denique Ek is Denique Smith en tans […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons