Actueel

UJ-prijzen 2021 winnaars aangekondigd!

6 april 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Nb-publishers

Delen:

De prestigieuze UJ-prijs 2021 wordt toegekend aan Willem Anker met zijn roman Skepsel, en Ryan Pedro ontvangt de UJ-debuutprijs 2021 met zijn gedichtenbundel Pienk ceramic-hondjies.

De jury noemt Skepsel een bijzonder en verbijsterend roman, waarbij het de roman een interessante mix is van allerlei fictiegenres waaronder wetenschaps- en speculatieve fictie.

Over Pedro’s gedichtenbundel stelt de jury dat het een verfrissende benadering is van de poëzie. Pedro gebruikt hiphop als culturele lens om de verschillende dimensies van identiteit te verkennen, zoals etniciteit, klasse, en mannelijkheid.

Lees het volledige artikel hier.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons