Evenement

Boeken uit het Huis: Deon Meyer en Peter Römer

8 april 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: ZAH

Delen:

Adjudant-officier Milo April is in koelen bloede doodgeschoten bij het Waterfront van Kaapstad. Een executie. Op klaarlichte dag. Misschien is iemand uit de top van de Zuid-Afrikaanse politie daar verantwoordelijk voor. En misschien houdt de moord verband met de geheimzinnige brieven die de geschorste luitenants Bennie Griessel en Vaughn Cupido hebben gekregen. Brieven met bedekte verwijzingen naar corruptie binnen de regering.

Bekijk hier de livestream op donderdag 29 april vanaf 16:00 uur:

Tot hun frustratie moeten Bennie en Vaughn hun kostbare tijd besteden aan de vermissing van een student die na een weekendje feesten spoorloos verdwenen is.

De schatrijke Jasper Boonstra, de beruchte oplichter, vraagt makelaar Sandra Steenberg of ze haar kapitale wijnlandgoed wil verkopen, Donkerdrif. Sandra heeft het geld hard nodig. Maar de transactie loopt fout. En nu zitten Griessel en Cupido ook al achter haar aan.

Langzaamaan komen de rechercheurs tot de conclusie dat de zaken verbonden zijn door de donkerste drift die er bestaat: hebzucht.

Kaapse wijn, hebzucht en Bennie Griessel: het zijn de ideale ingrediënten voor de nieuwe thriller van de internationale succesauteur Deon Meyer, Donkerdrif.

Meyer (1958) werd geboren in Paarl in de Kaapse wijnstreek. Hij groeide op in Klerksdorp, tussen de mijnen van de provincie Noordwest. Na zijn diensttijd en zijn studie aan de universiteit van Potchefstroom begon hij als verslaggever bij Die Volksblad in Bloemfontein. Daarna zou hij nog werken als persvoorlichter, tekstschrijver, creative director, webmanager, internet strategist en consultant. Meyer begon pas serieus te schrijven toen hij de dertig reeds was gepasseerd.

Inmiddels behoort hij tot de top van de internationale misdaadauteurs. Hij kreeg voor zijn boeken meerdere prijzen, onder meer in Frankrijk, Zweden en Duitsland. In 2012 werd zijn thriller 13 uur door Vrij Nederland Detective en Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het Jaar.

Wat Meyers boeken zo weergaloos spannend maakt, is de combinatie van humor, snelheid, het schitterende Zuid-Afrikaanse landschap, de zwaarte van het verleden en de uitdagingen van het heden. Zijn personages vertegenwoordigen alle kleuren van de regenboognatie. Deon Meyer heeft de vinger aan de pols van de tijd.

Op 29 april wordt Deon Meyer geïnterviewd door zijn Nederlandse collega-schrijver Peter Römer, de man achter de nieuwe Baantjers. Römer schrijft ook op zichzelf staande romans. In januari verscheen van hem Een meesterstuk, een roman die de liefhebbers van Dan Brown beslist zal aanspreken. Deon Meyers vaste Nederlandse vertalers, Karina van Santen en Martine Vosmaer, komen langs om te vertellen wat zijn romans vanuit hún perspectief zo onweerstaanbaar maakt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is BoekenuithetHuis.png

Over ‘Boeken uit het Huis’

Elke laatste donderdag van de maand wordt er een presentatie gelivestreamd via het YouTube-kanaal van het Zuid-Afrikahuis. De live presentaties zijn van 16:00 uur t/m 17:00 uur en het is mogelijk om vragen te stellen via de chat. Livestream gemist, geen probleem, want u kunt de presentatie op elk gewenst moment terug te kijken.

Het doel van ‘Boeken uit het Huis’ is de bekendheid van de Afrikaanse taal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen.

In samenwerking met

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons