EvenementSymposium

Rijksmuseum presenteert: ‘International Symposium. Sources of Slavery and Slave Trade’

16 april 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Rijksmuseum slavernij symposium / Foto van rijksmuseum

Delen:

Op vrijdag 23 april om 13:00 (NL-tijd) organiseert het Rijksmuseum in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief in Den Haag, een digitaal internationaal symposium. Het symposium markeert de lancering van ‘de Slavernij’ tentoonstelling in het Rijksmuseum, en de afronding van het Metamorfoze Project waarin meer dan vierhonderd meter aan archiefmateriaal over slavernij, en slavenhandel wordt bewaard en gedigitaliseerd.

Deelname aan het symposium is gratis, u dient zich wel te registreren. De voertaal van het evenement zal in het Engels zijn.

Voor meer informatie over het symposium en om u te registeren, klik hier.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons