EvenementSymposium

Rijksmuseum presenteert: ‘International Symposium. Sources of Slavery and Slave Trade’

16 april 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Rijksmuseum slavernij symposium / Foto van rijksmuseum

Delen:

Op vrijdag 23 april om 13:00 (NL-tijd) organiseert het Rijksmuseum in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief in Den Haag, een digitaal internationaal symposium. Het symposium markeert de lancering van ‘de Slavernij’ tentoonstelling in het Rijksmuseum, en de afronding van het Metamorfoze Project waarin meer dan vierhonderd meter aan archiefmateriaal over slavernij, en slavenhandel wordt bewaard en gedigitaliseerd.

Deelname aan het symposium is gratis, u dient zich wel te registreren. De voertaal van het evenement zal in het Engels zijn.

Voor meer informatie over het symposium en om u te registeren, klik hier.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons