Cursussen

Verborgen verleden. Vlaanderen en Zuid-Afrika

19 april 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Vanaf woensdag 28 april aanstaande kunt u genieten van de driedelige cursus ‘Verborgen verleden. Vlaanderen en Zuid-Afrika’. Deze wordt u aangeboden door partnerinstellingen Davidsfonds Academie, de Vlaams Zuid-Afrikaanse Vereniging (VZAV), én het Zuid-Afrikahuis Nederland (ZAH).

Bart de Graaff, Nederlandse journalist en historicus en schrijver van documentairefilms, neemt de kijkers en luisteraars mee naar de nog onbekende geschiedenis (‘Verborgen Verleden’) van de banden tussen Vlaanderen / België en Zuid-Afrika met de komst van de Vlamingen in de kaapkolonie.

U kunt zich hier aanmelden via de knop ‘Voeg toe aan winkelmand’.

Vrienden van het Zuid-Afrikahuis krijgen korting op deze cursus, inclusief bijbehorend le(e)smateriaal. Selecteer daartoe ‘Davidsfonds Ledenkaart’.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons