Cursussen

Verborgen verleden. Vlaanderen en Zuid-Afrika

19 april 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Vanaf woensdag 28 april aanstaande kunt u genieten van de driedelige cursus ‘Verborgen verleden. Vlaanderen en Zuid-Afrika’. Deze wordt u aangeboden door partnerinstellingen Davidsfonds Academie, de Vlaams Zuid-Afrikaanse Vereniging (VZAV), én het Zuid-Afrikahuis Nederland (ZAH).

Bart de Graaff, Nederlandse journalist en historicus en schrijver van documentairefilms, neemt de kijkers en luisteraars mee naar de nog onbekende geschiedenis (‘Verborgen Verleden’) van de banden tussen Vlaanderen / België en Zuid-Afrika met de komst van de Vlamingen in de kaapkolonie.

U kunt zich hier aanmelden via de knop ‘Voeg toe aan winkelmand’.

Vrienden van het Zuid-Afrikahuis krijgen korting op deze cursus, inclusief bijbehorend le(e)smateriaal. Selecteer daartoe ‘Davidsfonds Ledenkaart’.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons