Actueel

‘What will rise after the fall of Rhodes?’

20 april 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Screenshot YouTube lezing rhodesmustfall

Delen:

Op 9 april gaf professor Njabulo S Ndebele van de Universiteit van Kaapstad de #RhodesMustFall Scholarship Public Lecture: ‘What will rise after the fall of Rhodes?’. Dit markeerde het zesde jubileum van de verwijdering van het Cecil John Rhodes standbeeld op de campus. Deze jaarlijkse lezing is een initiatief van het Rhodes Must Fall Committee.

U kunt de lezing hier bekijken.

Lees het volledige artikel hier.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons