Actueel

ZAM organiseert digitale bijeenkomst met Dr. Divine Fuh

22 april 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: ZAM

Delen:

Maandag 26 april om 13:00-14:00 vindt een digitale bijeenkomst plaats met Dr. Divine Fuh van de Universiteit van Kaapstad over de Tafelbergbrand in Kaapstad, georganiseerd door ZAM.

De brand heeft delen van de universiteit vernield, waaronder de bibliotheek. De bibliotheek bevat tienduizenden waardevolle documenten, boeken, geluidsopnamen en meer. Het gaat onder meer om een indrukwekkende collectie Afrikaanse bronnen, waaronder enkele uit de 16e eeuw. ZAM gaat in gesprek met Dr. Divine Fuh. Wat is er precies verloren gegaan, en wat was de waarde hiervan?

U dient zich te registeren voor deze bijeenkomst.

Klik hier voor meer informatie, en om u te registreren.

Meer nieuws

6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]
9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons