Actueel

ZAM organiseert digitale bijeenkomst met Dr. Divine Fuh

22 april 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: ZAM

Delen:

Maandag 26 april om 13:00-14:00 vindt een digitale bijeenkomst plaats met Dr. Divine Fuh van de Universiteit van Kaapstad over de Tafelbergbrand in Kaapstad, georganiseerd door ZAM.

De brand heeft delen van de universiteit vernield, waaronder de bibliotheek. De bibliotheek bevat tienduizenden waardevolle documenten, boeken, geluidsopnamen en meer. Het gaat onder meer om een indrukwekkende collectie Afrikaanse bronnen, waaronder enkele uit de 16e eeuw. ZAM gaat in gesprek met Dr. Divine Fuh. Wat is er precies verloren gegaan, en wat was de waarde hiervan?

U dient zich te registeren voor deze bijeenkomst.

Klik hier voor meer informatie, en om u te registreren.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons