Actueel

ZAM organiseert digitale bijeenkomst met Dr. Divine Fuh

22 april 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: ZAM

Delen:

Maandag 26 april om 13:00-14:00 vindt een digitale bijeenkomst plaats met Dr. Divine Fuh van de Universiteit van Kaapstad over de Tafelbergbrand in Kaapstad, georganiseerd door ZAM.

De brand heeft delen van de universiteit vernield, waaronder de bibliotheek. De bibliotheek bevat tienduizenden waardevolle documenten, boeken, geluidsopnamen en meer. Het gaat onder meer om een indrukwekkende collectie Afrikaanse bronnen, waaronder enkele uit de 16e eeuw. ZAM gaat in gesprek met Dr. Divine Fuh. Wat is er precies verloren gegaan, en wat was de waarde hiervan?

U dient zich te registeren voor deze bijeenkomst.

Klik hier voor meer informatie, en om u te registreren.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons