Spectrum

Maandblad Zuid-Afrika en de beeldvorming over stamverwantschap, 1945-1960

Inloggen

Log in om verder te lezen. U kunt inloggen met het e-mailadres waarmee u Spectrum ontvangt.

Meer Spectrum

29 oktober 2021, Spectrum
History’s footnote: on love and freedom
“To look at history through the lens of love and freedom is a daunting and liberating task.” But where do we understand this historical past to be situated? Is it within a backward linearity or in the expansive notions of cyclical temporality that many non-Western traditions offer?
29 oktober 2021, Spectrum
In die epog van die Antroposeen: Ekokritiek en Marlene van Niekerk se Kaar (2013)
Met die onlangse veldbrande en hittegolwe in veral die Suidelike dele van Europa, maar ook natuurrampe in ander wêrelddele is die vernietigende effek wat klimaatsverandering op die planeet uitoefen weereens deur verskeie organisasies en klimaatsaktiviste belig. Suidelike Afrika ervaar langer periodes van droogtes wat ’n negatiewe uitwerking op die plaaslike bevolking asook die fauna en flora het.
29 oktober 2021, Spectrum
Op Zoek naar Afrikaanse Muziek: Hiphop
Hiphop heeft zijn wortels natuurlijk in de zwarte gemeenschap in de Verenigde Staten, maar dat betekent niet dat het genre alleen daar voorkomt. Integendeel; het domineert wereldwijd de hitlijsten. Toch klinkt het nergens helemaal hetzelfde; hiphoptropes vermengen zich met de culturele context van het land, en zie daar: een eigen nieuwe sound is geboren. Dit geldt, kwam ik de afgelopen weken achter, zeker ook voor Zuid-Afrika.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons