Evenement

Boeken uit het Huis: Deon Meyer en Peter Römer

3 mei 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Afgelopen donderdag 29 april was de derde ‘Boeken uit het Huis’ presentatie met Deon Meyer, Peter Römer en Martine Vosmaer.

Als u het gemist heeft, geen zorgen, u kunt het terugkijken via ons YouTube-kanaal.

Over Deon Meyer

Adjudant-officier Milo April is in koelen bloede doodgeschoten bij het Waterfront van Kaapstad. Een executie. Op klaarlichte dag. Misschien is iemand uit de top van de Zuid-Afrikaanse politie daar verantwoordelijk voor. En misschien houdt de moord verband met de geheimzinnige brieven die de geschorste luitenants Bennie Griessel en Vaughn Cupido hebben gekregen. Brieven met bedekte verwijzingen naar corruptie binnen de regering.
Tot hun frustratie moeten Bennie en Vaughn hun kostbare tijd besteden aan de vermissing van een student die na een weekendje feesten spoorloos verdwenen is.

De schatrijke Jasper Boonstra, de beruchte oplichter, vraagt makelaar Sandra Steenberg of ze haar kapitale wijnlandgoed wil verkopen, Donkerdrif. Sandra heeft het geld hard nodig. Maar de transactie loopt fout. En nu zitten Griessel en Cupido ook al achter haar aan.

Langzaamaan komen de rechercheurs tot de conclusie dat de zaken verbonden zijn door de donkerste drift die er bestaat: hebzucht.

Kaapse wijn, hebzucht en Bennie Griessel: het zijn de ideale ingrediënten voor de nieuwe thriller van de internationale succesauteur Deon Meyer, Donkerdrif.

Meyer werd geboren in Paarl in de Kaapse wijnstreek. Hij groeide op in Klerksdorp, tussen de mijnen van de provincie Noordwest. Na zijn diensttijd en zijn studie aan de universiteit van Potchefstroom begon hij als verslaggever bij Die Volksblad in Bloemfontein. Daarna zou hij nog werken als persvoorlichter, tekstschrijver, creative director, webmanager, internet strategist en consultant. Meyer begon pas serieus te schrijven toen hij de dertig reeds was gepasseerd.

Inmiddels behoort hij tot de top van de internationale misdaadauteurs. Hij kreeg voor zijn boeken meerdere prijzen, onder meer in Frankrijk, Zweden en Duitsland. In 2012 werd zijn thriller 13 uur door Vrij Nederland Detective en Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het Jaar.

Wat Meyers boeken zo weergaloos spannend maakt, is de combinatie van humor, snelheid, het schitterende Zuid-Afrikaanse landschap, de zwaarte van het verleden en de uitdagingen van het heden. Zijn personages vertegenwoordigen alle kleuren van de regenboognatie. Deon Meyer heeft de vinger aan de pols van de tijd.

Op 29 april werd Deon Meyer geïnterviewd door zijn Nederlandse collega-schrijver Peter Römer, de man achter de nieuwe Baantjers. Römer schrijft ook op zichzelf staande romans. In januari verscheen van hem Een meesterstuk, een roman die de liefhebbers van Dan Brown beslist zal aanspreken. Deon Meyers vaste Nederlandse vertalers, Karina van Santen en Martine Vosmaer, komen langs om te vertellen wat zijn romans vanuit hún perspectief zo onweerstaanbaar maakt.

Over ‘Boeken uit het Huis’

Elke laatste donderdag van de maand wordt er een presentatie gelivestreamd via het YouTube-kanaal van het Zuid-Afrikahuis. De live presentaties zijn van 16:00 uur t/m 17:00 uur en het is mogelijk om vragen te stellen via de chat. Livestream gemist, geen probleem, want u kunt de presentatie op elk gewenst moment terug te kijken

Het doel van ‘Boeken uit het Huis’ is de bekendheid van de Afrikaanse taal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen.

In samenwerking met

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons