Evenement

Digitaal boekpresentatie: Our Long Walk to Economic Freedom

6 mei 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Aankomende woensdag 12 mei van 18:00-19:00 presenteert Tafelberg en Exclusive Books de online boekpresentatie van Our Long Walk to Economic Freedom, geschreven door Johan Fourie. Dr Mamphela Ramphele gaat in gesprek met de auteur. Het evenement vindt plaats via zoom.

Lees het volledige artikel hier!

Meer over het boek:

Hoe hielp Einstein bij het maken van Eskom? Waarom kan een Indonesische vulkaan de Grote Trek verklaren? Wat hebben koning Zwelithini en Karel de Grote gemeen?

Dit zijn enkele van de vragen die Johan Fourie onderzoekt in deze vermakelijke, toegankelijke economische geschiedenis die alles omvat, van de menselijke migratie uit Afrika 100.000 jaar geleden tot de Covid-19-pandemie. Onze lange wandeling naar economische vrijheid is een boeiende gids voor complexe debatten over de wortels en redenen van welvaart, de mars van kansen versus de verpletterende laars van uitbuiting, en waarom de bouwers van samenlevingen – in plaats van de inbrekers – uiteindelijk winnen.

Ga met de auteur mee op deze verrijkende reis door een op Afrika gerichte geschiedenis en het verhaal van onze lange wandeling naar een betere toekomst.

Hier vindt u meer informatie over de webinar en hier kunt u zich aanmelden. Let op: de webinar is in het Engels. U kunt hier het boek

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons