Evenement

Digitaal boekpresentatie: Our Long Walk to Economic Freedom

6 mei 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Aankomende woensdag 12 mei van 18:00-19:00 presenteert Tafelberg en Exclusive Books de online boekpresentatie van Our Long Walk to Economic Freedom, geschreven door Johan Fourie. Dr Mamphela Ramphele gaat in gesprek met de auteur. Het evenement vindt plaats via zoom.

Lees het volledige artikel hier!

Meer over het boek:

Hoe hielp Einstein bij het maken van Eskom? Waarom kan een Indonesische vulkaan de Grote Trek verklaren? Wat hebben koning Zwelithini en Karel de Grote gemeen?

Dit zijn enkele van de vragen die Johan Fourie onderzoekt in deze vermakelijke, toegankelijke economische geschiedenis die alles omvat, van de menselijke migratie uit Afrika 100.000 jaar geleden tot de Covid-19-pandemie. Onze lange wandeling naar economische vrijheid is een boeiende gids voor complexe debatten over de wortels en redenen van welvaart, de mars van kansen versus de verpletterende laars van uitbuiting, en waarom de bouwers van samenlevingen – in plaats van de inbrekers – uiteindelijk winnen.

Ga met de auteur mee op deze verrijkende reis door een op Afrika gerichte geschiedenis en het verhaal van onze lange wandeling naar een betere toekomst.

Hier vindt u meer informatie over de webinar en hier kunt u zich aanmelden. Let op: de webinar is in het Engels. U kunt hier het boek

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons