Actueel

Art Of Everyday Things

11 mei 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: NYAMBO MASA MARA. Beyond Borders. ‘Maso Yerekwa – The Seer’, 2021 (Photograph supplied)

Delen:

Jaffer Modern Art Gallery (Kaapstad) in samenwerking met Africa Contemporary Art presenteert ‘Art Of Everyday Things’. De tentoonstelling is van 17 mei t/m 21 juni 2021. De groeps-tentoonstelling onderzoekt alledaagse aspecten en objecten die inspireren tot creativiteit. De artiesten zijn Nyambo MasaMara, Laylaa Jacobs, Kevin Collins, Razia Myers, Hanna Noor Mohamed, Jeanius Exchange, Petrus Sekele, Petra Vonk, Ziyanda Majozi, and Coast and Koi.

Lees het volledige artikel hier.

NYAMBO MASA MARA. Beyond Borders. ‘Maso Yerekwa – The Seer’, 2021 (Photograph supplied)
NYAMBO MASA MARA. Beyond Borders. ‘Maso Yerekwa – The Seer’, 2021 (Photograph supplied)

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons