Actueel

Jacana Africa Month Programma 17 t/m 26 mei

24 mei 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Afgelopen maandag 17 mei ging het programma van The Jacana People’s Africa Month Festival of Writers van start. Het programma bestaat uit zeven online ‘Don’t Shut Up’ gesprekken, waar voor ieder wat wils in zit. De laatste twee evenementen, Out-Raging Africa (25 mei) en [BR]OTHER: No African is a Foreigner in Africa (26 mei) kunt u nog live meekijken om 18:00 (ZA-tijd)!

Klik hier voor een volledig en inhoudelijk overzicht van alle evenementen, en om u te registreren.

Heeft u één van de gesprekken gemist? Niet getreurd! U kant alle gesprekken terugzien. Het enige wat u hoeft te doen, is u registreren.

Speciale interesse in Zuid-Afrika? Dan raden wij de volgende ‘Don’t Shut Up’ gesprekken aan:

Sol Plaatje’s Mhudi: Celebrating a centenary of one of Africa’s earliest novels.

Rethinking Africa: Indigenous Women Reinterpret Southern Africa’s Pasts.

[BR]OTHER: No African is a Foreigner in Africa.

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons